Kammermusikk i fjøslukta

Trondheim Sinfonietta drar fra fjøs til fjøs på Melhus for å holde konserter.

KONSERT MELLOM FJØSVEGGENE: Både festivalleder Magnus Loddgard og fjøseier Eli Stav gleder seg til kammermusikk i fjøset.  

Nyheter

Aktiviteten "Fjøs til fjøs" er årets nyskapning på Fjøsfestivalen i Melhus, og startskuddet for musikkopplevelsen går på tirsdag. Loddgard har sørget for at musikere fra Trondheim Sinfonietta kommer for å lage stemning i fjøsene. 

- Vi reiser med buss, og turen går først innom Eli Stav og hennes fjøs på Gimsan for å oppleve latinarmerikansk kammermusikk. Så går turen innom Anders Eggen på Meeggen gård, før det hele rundes av med en konsert på Loddgarden, forteller sjef for Fjøsfestivalen, Magnus Loddgard.

Konsert i kuskit-lukt
Loddgard forteller at konsertene vil holdes i tre fjøs som skiller seg litt ut fra hverandre.

- Fjøset til Eli Stav er et oppusset og fint fjøs, mens huset på Loddgarden er halvoppusset. I det siste fjøset henger eimen av kuskiten litt igjen i veggene, så her blir det varierte opplevelser, smiler han.

Spent vertskap
Eli Stav er èn av de tre fjøseierne som får besøk av sinfoniettaen, og hun gleder seg veldig.

- Det kommer til å bli kjempeartig med så storfint besøk. Det er spennende å tenke på at det er profesjonelle musikere som kommer hit. Jeg tror det vil bli en herlig atmosfære her under konserten, sier hun.

I det siste har hun vasket, ryddet, og ikke minst pyntet fjøset.

- Jeg har laget en del musikkbilder som er hengt opp for anledningen. I tillegg har jeg laget tegninger og kjøpt inn et egetdesignet pledd for å gjøre det fint her, forteller hun.

NB! I papiravisa torsdag 17. juli kom vi i skade for å skrive at arrangementet varer i tre og en halv time, men det er feil! Arrangementet varer i underkant av to timer.