Gratis e-bøker til hele fylket

Bibliotekene i Midtre Gaudal og Melhus er begge med på ordningen. Nå blir det slutt på purringene.
Nyheter

Har du lånekort ved et folkebibliotek eller et bibliotek i videregående skole? Da kan du fra 2. juni laste ned appen eBokBib, og få tilgang til et bredt utvalg av e-bøker - helt gratis.

- Vi er svært fornøyde med å være i mål med en flott løsning som vil sikre fylkets lånere tilgang til ettertraktede og aktuelle bøker for nettbrett og mobil, sier fylkesbiblioteksjef i Sør-Trøndelag Hildegunn Hestnes.

- E-bøker er et supplement til papirboka, og en riktig og viktig utvikling for bibliotekene i fylket. Vi tror at vi med dette tilbudet også kan nå nye lesere, og ikke minst at e-bøker vil være svært velkomment hos de som trenger tilpasset tekst.

For å laste ned appen e-BokBib benyttes lånenummeret på bibliotekkortet, i tillegg lånerens PIN-kode knyttet til kortet.

Inntil 10 e-bøker kan lånes av gangen, med en lånetid på to uker. Strekker ikke tiden til, og boken ikke har venteliste, kan låner selv fornye lånet én gang.

Og gledelig for mange: med e-boklån slipper låneren purringer fra biblioteket – bøkene leveres automatisk inn etter to uker.

Ordningen er organisert av Sør-Trøndelag fylkesbibliotek, og er et spleiselag mellom fylkeskommunen og folkebibliotekene i Sør-Trøndelag.