Strømmast har kollapset

Istad Energimontasje prøver å finne årsaken til at ei strømmast ved Melhusbrua har brutt sammen

Masta står ved Melhusbrua. Ansatte i Istad Energimontasje er samlet ved foten av masta for å se på skaden. 

Linja henger nesten nedi Gaula etter at masta på vestsida av elva har fått et sammenbrudd. 

Anleggsleder Stein Kåre Austigard. 

Det skal være svært sjeldent at master får en slik fasong. 

Nyheter

Til alt hell var ingen montører oppe i strømmasta som mandag formiddag kollapset. Masta står ved Melhusbrua som går over Gaula.

Istad Energimontasje er i gang med å finne ut hvorfor ei mast ved Melhusbrua har fått seg en solid knekk.

- Jeg skulle bare en tur bort på kontoret, og var der i en halv time. Da vi kjørte tilbake, så vi at masta var kollapset, sier anleggsleder Stein Kåre Austigard i Istad Energimontasje.

Austigard vil ikke uttale seg om årsaken til mastekollapsen. Han har aldri opplevd maken.

- Vi har fulgt tegningene vi har fått, sier Austigard.

Selskapet monterer den nye 66 kV-linja for TrønderEnergi, og er i ferd med å strekke kabel fra Vassfjellet og over til Gimse trafostasjon. Linja går over E6, jernbanelinja og Gaula.

Austigard sier at alt så normalt ut mandag morgen. Da Trønderbladet var borte ved Melhusbrua, antyder en av de ansatte at mastekollapsen skyldes en konstruksjonsfeil. Istad Energimontasje monterer den nye kraftlinja, mens materialene er levert av et annet firma. Det store snøfallet med tung snø og den kraftige vinden i natt, kan også være årsak til at masta er vridd.

- Det er helt trygt, og vi vil ikke stoppe arbeidet. Nå kommer vi til å jobbe med linja oppe i lia inntil videre, sier Austigard.

Prosjektleder Andreas Eidem sier at de ennå ikke har overblikk over situasjonen, og at de ikke vet hvorfor masta har kollapset. I august skal strømmen på den nye linja settes på.

Trønderbladet har fått henvendelse fra folk som er opprørte over at ei strømmast kan falle sammen på denne måten, og spør om sikkerheten i forhold til E6, jernbanelinja og Gaula er ivaretatt. Noen av de nye mastene står over den populære turstien i Melhus sentrum. Austigard mener at folk ikke har noe å frykte.

Ansatte fra TrønderEnergi har vært på stedet, og kommunikasjonsrådgiver Tore Wuttudal opplyser at de er i gang sammen med leverandøren, å lete etter årsaken til mastesammenbruddet.

Les også: luftig jobb over Gaula