Ei stor kran med betongelement under ser både stor og skummel ut for mange der den står på anleggsplassen for i Melhus sentrum.

Størenbussen svinger ikke lenger innom Melhus skysstasjon, og situasjonen under krana beskrives som uforsvarlig.

Rett over hodet

- Betongelementene henger rett over gata, gata mellombyggeplassen og skysstasjonen. En dag jeg stod og ventet på bussen, hang dissebetongelementene rett over busskuret, forteller melhusbygg som har henvendt seg til Trønderbladet.

Melhusbyggen er bekymret for sikkerheten.

- En ettermiddag da jeg kjørte gjennom gatamåtte jeg kjøre rett under disse betongelementene for de var plassert rett overgata.  Jeg kan selvsagt kjøre en annen gate, samt at busskuretmuligens blir flyttet, men allikevel så vil det ferdes folk i/ved gata heletiden - og med betongelementene hengende over hodet. Betongelementene henger sikkertgodt fast, men jeg liker ikke dette, for selv om sikkerheten er ivaretatt kanuhell skje, og betongelementene kan ramle ned, opplyser melhusbyggen.

Også Nettbuss har vært bekymret for det de mener er last som svinges over busstakene, og daglig leder Magnar Lilleberg ved Melhus skysstasjon, beskrev i Trønderbladets nettavis på onsdag situasjonen som uforsvarlig.

Gir forsikring

Anleggsleder Arnstein Aalberg ved Søbstad AS har forståelse for at folk kjenner seg utrygge fordi det er uvant med byggeplass og kran i samme område som mange ferdes.

- Det er ingen grunn til bekymring, og tilsvarende situasjon finner en i Trondheim. I New York bygger de bruer over motorveier som er i bruk, sier Aalberg.

Krana står på utsida av byggeplassen, og Aalberg sier at last svinges og heises innen på anleggsområdet. Framover kan det bli økt aktivitet på utsida av bygget, opplyser Aalberg.

- Vi er også opptatt av sikkerheten til dem som går forbi, og våre egne ansatte, sier Aalberg.

Aalberg mener det er trygt at bussene kjører forbi slik de gjør nå. Samtidig mener han det er en god ide for å gi trygghetsfølelse, at bussholdeplassen ved Melhus skysstasjon flyttes til parkeringsområdet i Jernbanegata. Onsdag skrev Trønderbladet om at bussholdeplassen er planlagt flyttet på baksida av skysstasjonen som ei midlertidig løsning.

Les også: flytter bussholdeplassen