Ny Rognes-bru står på femteplass blant store bruprosjekter på fylkesvegene i Sør-Trøndelag. Fire kom med i handlingsplanen fram til 2017, og brua på Rognes kom fremst i rekken blant dem som ikke ble prioritert.

Leder i samferdselskomiteen, Karin Bjørkhaug (KrF), kjenner til behovene på Rognes, men sier dette handler om penger.

- Det er store behov på fylkesvegnettet i Sør-Trøndelag, og vi må med beklagelse se at brua ikke kom med. Den stod heller ikke i forslaget da fylkestinget behandlet saken onsdag. Vi er klar over at betydninga av brua på Rognes, og at det er viktig å utbedre flaskehalser, forklarer Karin Bjørkhaug.

- Hva legger du i at brua på Rognes er viktig?

- Vi trenger økt avvirkning av skogen i Trøndelag, og har statlige føringer på dette. I Gauldalen er det stor etterspørsel av lokalt virke, og en industri som er avhengig av tømmer. Vi ønsker et effektivt skogbruk, og for lokalsamfunnet er det viktig med bru og god kommunikasjon, sier Bjørkhaug.

- Har toget gått nå for nye fire år?

- Nei, ikke for fire år, men sannsynligvis for ett år. Planen rulleres hvert år, og det kan komme endringer, sier Bjørkhaug.

- Hvordan kan man forstå at fylkestinget ikke prioriterer ny bru når Midtre Gauldal kommune stiller opp med pengene?

- Det finnes retningslinjer for å forkuttere vegprosjekt. De sier at prosjektene skal være inne i handlingsplanen før forskuttering. Det er ikke sånn at man kan kjøpe seg fram i køen, forklarer Bjørkhaug.

Karin Bjørkhaug fikk flertall for et forslag fremmet av KrF, A og Sp om å kartlegge utfordringer og flaskehalser for tømmertransport i Sør-Trøndelag. Dette kan gi økt fokus på Rognes-brua. En ekstra bevilgning til rasutsatte strekninger kan komme fylkesveg 30 til gode, og Bjørkhaug opplyser at det kommer tre millioner kroner ekstra som planleggingsmidler for vegen fra Støren til Røros i 2014.

Ellers ble de andre bevilgningene på fylkesvegnettet i Midtre Gauldal og Melhus vedtatt slik forslaget for 2014-2017 lå:

- Bones-Kjelden (56,0 mill.)

- Refset-Bones (23,4 mill.)

- Skjæringer/fyllinger Støren-Røros (2,9 mill.)

- Kvål-Stenset (25,0 mill.)

- Gangveg Brekkåsen-Hollum (14,7 mill.)

- Holdeplasser Brubakken-Søberg (9,0 mill.)

Les Trønderbladet: Stenger for store skogverdier