Falsk Sparebank1-side forsøk på svindel

Vil ha ditt kontonummer og passord.
Nyheter

En epost som tilsynelatende kommer fra Sparebank1, er sendt til Trønderbladet, Adresseavisen og trolig også mange andre.

I eposten får du beskjed om at kontoen er sperret, og for å gjenopprette kontoen blir du oppfordret til å gå inn på en nettside som ved første øyekast ser ut til å være  Sparebank1.

Dette står i eposten:

SpareBank 1 konto: Suspenderet
Internet-konto adgang: Suspenderet

Denne sikkerhedsopdatering meddelelse er at rådgive dig om, at en mislykket Password Reset blev for nylig forsøgt på Internet Banking konto.

Tak fordi du bruger SpareBank 1

Bruker du linken og kommer inn på den faske nettbanksiden,  blir du oppfordret til å taste inn kontonummer og passord. Det bør du ikke gjøre.

Tar du tar en litt nærmere kikk, ser du nemlig at det er en falsk Sparebank1-side. I adressefeltet øverst  står det ikke https og resten av Sparebank1-adressen. I stedet er det en dansk adresse.

Også tidligere denne påska har Sparebank1-kunder blitt utsatt for forsøk på svindel, og i avisa Nordlys advarer informasjonssjef hos Sparebank1 Nord-Norge, Geir Håvard Hansen: - Disse svindlerne er kun ute etter å hente ut kortinformasjonen din. Deretter kan de så misbruke denne, blant annet til å handle på nett.

Banken vil aldri ta kontakt med sine kunder for å be om kortinformasjon gjennom en epost. Dette er et sikkert tegn på en svindel, opplyser Hansen til Nordlys. Banken ber kundene utvise stor forsiktighet når det kommer til å gi fra seg deres personlige kontoinformasjon på nettet.