Krigsfly-stevne i Melhus

Starter på fredag, og flyentusiaster fra hele Norge kommer

Forberedelsene til flystevnet er i gang. F.v. Bjørn Haavaldsen, Jørn Kaasbøll, Daniel Holden, John Arne Sagøy og Alf Hansen. 

Dette jetflyet går på jetfuel. 

Modell av et fly fra første verdenskrig. 

Flybyggerne legger også ned arbeid i å skape et tidsriktig interiør. 

Nyheter

Fra fredag morgen og ut helga kan en se krigsfly ta av, og lande på Udduvoll flyplass i Melhus.

Miniatyr

Trondheim modellflyklubb og Scale Warbird of Norway er arrangør at flystevnet som altså starter fredag. 60-75 deltakere fra Norge og utlandet er ventet til stevnet, og de første har allerede kommet.

- Dette er et flyshow i miniatyr, forteller Øystein Aanensen, leder for Trondheim modellflyklubb og Scale Warbird of Norway.

Andre verdenskrig

Deltakerne har med modellfly som er kopier av krigsfly. Hovedvekten av flyene er basert på fly som ble brukt under andre verdenskrig, men en vil også kunne se fly fra første verdenskrig og senere. Flyene går på ulike typer drivstoff, og det vil bli vist fram modelljetfly som går på jetfuel.

- Det er stor interesse landet rundt for andre verdenskrig, og fly er en stor del av dette. Andre verdenskrig er ei spennende historie å grave i, og det var ei rivende utvikling av fly i den tida, sier Øystein Aanensen og Jørn Kaasbøll.

Arrangementet er for niende gang, og det er gratis adgang for publikum. Udduvoll flyplass ligger ved Øyanvegen, og er omtrent midt mellom Melhus sentrum og E39. Flystripa er 160 meter lang og 25 meter bred.

Trondheim modellflyklubb har 120 medlemmer.

En av deltakerne under arrangementet, er Bjørn Haavaldsen. Han forteller at flyet han har med, er bygd over 1-2 år.

- Kostnaden blir fort 20.000 kroner, sier Haavaldsen.