24 stiller til valg, få har mulighet til å bli valgt

Selv om mange lokale står på liste til høstens stortingsvalg, er det få som har en reell sjanse til å bli valgt. Den som kanskje har mest tro på stortingsplass er Audun Otterstad (Ap), som håper å skrive Skaun-historie.

VIL BLI HISTORISK Audun Otterstad, 5.kandidat for Ap, håper og tror han kan bli første skauning bosatt i Skaun som blir direkte valgt inn på Stortinget.   Foto: John Lerli

Nyheter

24 personer fra Melhus, Skaun og Midtre Gauldal stiller til valg om de 10 stortingsmandatene fra Sør-Trøndelag, men ingen ligger på sikker plass til å bli valgt direkte inn. En av de som ligger best an, er Aps 5.kandidat Audun Otterstad. Partiet ser på de siste meningsmålingene ut til å få tre eller fire mandater, men Otterstad er likevel optimist og har planen klar: Han skal bli historisk.

– Jeg kan bli den første skauningen bosatt i Skaun som blir direkte valgt inn, opplyser han.

Skauningene Gudmund Restad og Bjarne Saltnes har tidligere vært på tinget, men ingen ble direkte valgt inn mens de representerte Sør-Trøndelag. Restad var Sp-representant, men for Møre og Romsdal, fra 1985 til 2001 og Saltnes var Ap-vara for Sør-Trøndelag fra 1977-1989.

Les også: Otterstad mot tinget

Selv om han den unge politikeren ikke ligger på sikker plass nå, tror han velgerne vil endre det når de går til stemmeurnene.

– Jeg har stor tro på det. Meningsmålingene peker riktig vei, så jeg tror vi kan få fem mandater, sier han optimistisk.

Otterstad, som er født i 1991, vil om han blir valgt inn bli en av de yngste representantene på Stortinget. Den yngste nå er FrPs Mette Hanekamhaug, født i 1987, og gjennomsnittsalderen er litt over 46 år. Det ser ikke ut til å skremme Ap-politikeren, som forteller at han er veldig motivert for en periode på tinget.

– Jeg er klar for å jobbe steinhardt for Trøndelag. Jeg har lyst til å sende god politikk i posten hjem, sier han.


Se oversikt over kandidatene og les mer i papiravisa på torsdag.