Eldre gærning i farta

Se video fra fjorårets sesongavslutning for Rolf Tiller.

Foto: Anita Indstand Det gikk ikke så bra på Bollandsmoen da klassen "Eldre Gærninger" skulle ut i A-finale Det ble massekræsj, men heldigvis ingen personskader

Nyheter

Bilcrossklassen for eldre gærninger over 50 år gjorde stor suksess i fjor. Det gikk så vilt for seg at sjefen sjøl NMK Melhus ble kjørt med ambulanse til sykehus. I år er han på plass igjen, og til helgen braker årets sesong på Bollandsmoen løs.

– Du aner ikke! Det ble en verstingklasse, humrer Tiller.

Til sykehus etter kraftig krasj


En strøm av eldre gærninger

Han grunnla klassen for eldre gærninger i fjor, og bestemte at i denne klassen skulle ikke bilene være til utlodning, slik de er i vanlige bilcrossklasser.

– Dette er folk som har kjørt lenge, og når du har mistet bil på bil, så blir du lei, forteller Tiller.

Klassen ble en stor suksess. Det strømmet eldre gærninger til bilcrossbanen, og kjørere som ikke hadde deltatt på årevis kom tilbake.

Normale regler i bilcross fungerer slik at hvem som helst kan by på hvilken som helst bil som deltar i et løp. Budet er på 9000 kroner, og etter hvert løp trekkes ett bud, hvor budgiver faktisk får kjøpe den aktuelle bilen vedkommende har bydd på. På denne måten holder man kostnadsnivået i bilcross nede, for de færreste vil legge store penger i en bil de vet de kan tape for en så liten sum.

En del går lei av dette etter hvert, og går over til rallycross i stedet, eller legger opp.

Med den nye klassen med særstilte regler, fikk Tiller mange tilbake til banen, men forbundet satte dessverre en stopper for dette.

– De fant ut at dette med budene var imot regelverket, forteller han.

Klassen eksisterer derfor i år også, men nå med bud på bilene, som i andre klasser. Dette har resultert i at ingen har meldt seg i klassen så langt.

Tiller trekker på skuldrene, fastslår at kan synes det var synd, men gir inntrykk av at det var artig så lenge det varte. Han skal kjøre uansett.

– Jeg skal delta i løp. Ikke det første, nå til helgen, men det vi skal arrangere i august.


Sesongåpning i helgen

Førstkommende helg er det nemlig sesongåpning på Bollandsmoen, med delvis ny banetrase, ny sykestue og nytt sanitæranlegg.

Ekstraordinært årsmøte for toaletter

Da blir det blant annet kvalifiseringsrunde til landsfinalen for juniorer. Selve landsfinalen skal også kjøres på Bollandsmoen i år, noe NMK Melhus er veldig glade for.

Datoen er den 27. juli, og Tiller mener en del av ungdommene i Melhus har gode sjanser.

– Dette er gutter som ikke har vett til å være redd, smiler han hoderystende.

Hos noen går det tydeligvis ikke over med alderen heller.