Frykter aller mest å kjøre på fotgjengere

Stadig flere myke trafikanter dør i trafikken.

  Foto: Colourbox

Nyheter

Andelen omkomne har økt fra 15 til 20 prosent i 2012, ifølge ferske tall fra Trygg Trafikk.

Å kjøre på fotgjengere er det også det vi nordmenn frykter aller mest når vi sitter bak rattet. Dette en undersøkelse utført for Tryg Forsikring.

Nær halvparten av de spurte i undersøkelsen svarer at de er redde for å kjøre på fotgjengere som ikke er synlige i fotgjengerfelt.

Fotgjengere og elg
– Tallene viser at folk er bevisste på faren, noe som er positivt i seg selv. Det betyr at vi er påpasselig når vi nærmer oss et fotgjengerfelt, sier Anne Birte Sigtbakken, som er personskadesjef i Tryg Forsikring.

Det er kun frykten for å møte på elg eller andre store dyr på veien som kan måle seg med frykten for fotgjengere, ifølge undersøkelsen som er foretatt av Respons på oppdrag fra Tryg like før jul.

Tidoblet risiko uten refleks

– Den største årsaken til at fotgjengere blir påkjørt er fortsatt at de er lite synlige. Går man med svarte klær uten refleks, spesielt nå på mørke vinteren, og det i tillegg regner, er risikoen for å bli påkjørt kanskje tidoblet, forklarer skadesjefen i Tryg.

Refleks kan redde liv
Forsikringsselskapet minner derfor om at det er livsviktig for fotgjengere å bruke refleks, og bilførere må hele tiden være årvåkne og senke farten før fotgjengerfelt og i tettbebygde strøk.
 

Kilde: Forsikringsselskapet Tryg

LES OGSÅ: Fotgjenger etter høy fart
Fotgjenger påkjørt i Melhus sentrum49 km/t over fartsgrensen