Trøndelag sjakkrets har etsamarbeid med Hovin skole og Flå skole. Begge skolene ble med i «sjakk iskolen»-prosjektet i fjor, og nå blir Lundamo også med. Sjakkretsen tok kontaktmed skolen i forrige uke , og ble forespurt om de ville ha besøk frastormester Mihajlo  Stojanovic, Mishja. Misjha deltar ofte iinternasjonale turneringer og trener blant annet det japanske landslaget isjakk.

På Lundamo spilte Misjha motde fire beste elevene i blind simultan, det vil si at han ikke ser brettene.Lundamo  hadde på forhånd hatt sjakkturnering  for å finne ut hvem debeste på skolen var. Flere elever lurte på hvordan det er mulig å klare åspille sjakk, mot flere, uten å se brettet. Mishsja svarte at det handler om trening og atter trening. Hjernen har et enormt stort potensial, dersom viutfordrer og bruker den.

Det tok Mishja en klokketimeå gjøre seg ferdig med de fire brettene. Da var alle fire elever sjakkmatt,  menhan var imponert over ferdighetsnivået til de fire beste elevene. Deretter fikk de åtte beste elevene en leksjon i hvordan man best åpner et sjakkparti.