Kaotisk streikesituasjon i Melhus

Melhus kommune vet ikke hvilke virksomheter som må stenge tirsdag

I STREIK: Sissel Glein Wikan, Britt Lilleberg Håpnes og Mona Skjellum jobber alle ved Tambartun barnehage, og nå er de tatt ut i streik. De var med på streikemøtet tirsdag morgen, og fikk utdelt t-skjorter og vester. Pauline var med fordi SFO er stengt. 

Streikemøte på Karivollen i Melhus sentrum tirsdag morgen. 

Nyheter

Fagforbundet har 130 av sine medlemmer ute i streik, og varsler at ytterligere 50 tas ut i streik fra onsdag. Personalsjef Roar Dønheim i Melhus kommune opplyser tirsdag morgen at han ikke vet hvilke virksomheter som blir så lammet av streik at de må stenge.

Det gjelder for eksempel SFO, skoler og barnehager. Dønheim opplyser at Gimse SFO er stengt, mens det er uklart hvordan situasjonen er andre steder i Melhus kommune.

- Vi har sendt ut forespørsel til virksomhetene for å høre om de blir stengt. Barnehagestyrerne fikk varsel på torsdag, sier Dønheim.

Personalsjefen ventet på tilbakemelding da Trønderbladet ringte ham i 09-tida, og han antyder at han kan ha et svar i 11-tida.

Fagforbundet hadde streikemøte på Karivollen tirsdag morgen, og hovedtillitsvalgt Solfrid A. Løvseth forteller at 130 er tatt ut i streik. De fikk beskjeder om hvor de skal være vakt, og fikk utdelt blant annet t-skjorter. Blant streikeuttatte er ansatte i barnehager og på SFO. Også næringssjef og biblioteksjefen er tatt ut. Onsdag trappes streiken opp dersom det ikke blir løsning i konflikten, og da tas alle renholdere og driftsledere ut, opplyser Løvseth.

Sissel Glein Wikan, Britt Lilleberg Håpnes og Mona Skjellum fra Tambartun barnehage er blant dem som er i streik, og Pauline Skjellum Vikvald var med mamma på streikemøtet på Karivollen fordi SFO er stengt.

- Vi er solidariske, og retter oss etter det Fagforbundet sier. Det er viktige punkter å streike for, og vi støtter opp om dem, sier Glein Wikan.