Gjestet NTNU på «Gi bort dagen»

Så på avanserte biler.

  Foto: Jan Tore Brustad

Nyheter

Guttene i kjør for livet-klubb nummer én , som har tilholdssted hos Børseth aktivitetsgård på Ler, har tilbrakt skuddårsdagen som gjester hos et par av bilprosjektene det jobbes med på Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet (NTNU).

– Vi har alle satt oss noen mål vi skal nå i enden, men for å nå dit er vi helt avhengige at mange bidrar i ett godt team. Bilprosjektene som vi får se er blant de mest avanserte i Norge, og her bygges det to prototyper til forskjellige mål – men mye etter samme prinsipp som vi bruker i bilcrossbyggingen vår. Riktignok er dette på ett helt annet nivå en hva vi jobber, men tanken bak er den samme, og det vil bli morsomt å se deres metoder for å nå sine mål, forteller Knut Ove Børseth i pressemeldingen.

NTNU Revolve bygger en prototype av en racerbil til «Formula Student» som arrangeres på Formel 1 banen Silverstone i England. Under visjonen «Fra teori til praksis» skal studentene bygge en en-seters racerbil med de beste prestasjonene. I konkurransen blir de vurdert i flere ledd i prosessen, alt fra prestasjoner til hvordan det delene er utviklet og brukt.

For DNV Fuelfighter2 er målet å bygge den mest drivstoffeffektive bilen. De skal konkurrere i Shell Eco Marathon Europe i Rotterdam, hvor målet er å tilbakelegge en distanse med minst mulig energi forbruk. Det er brukt mye tid til utvikling av 3D-modeller og beregninger for å skape det karosseriet som gir minst mulig luftmotstand.

«Gi bort dagen» arrangeres på skuddårsdagen 29. februar og er initiert av et reklamebyrå i Trondheim, som har oppfordret folk til å gi bort dagen som likevel er til overs, til noen som trenger det.