Prisrekord for hus i Melhus

Betalte nesten 6 millioner kroner for et hus på Løvset

BYGDE: Tømrerlærling Svein Are Løkken, tømrer Morten Sørløkken og daglig leder Jostein Flå fra Gauldal Bygg som har bygd passivhuset på Løvset. 

Nyheter

5,625 millioner kroner betalte en melhusfamilie for et hus på Løvset, og det er prisrekord i Melhus.

Kjøpesummen gjelder passivhuset Norgeshus hovedkontor og Gauldal Bygg ferdigstiller om ei uke. Daglig leder Jostein Flå forteller at huset ble solgt uten at meglere var inne i bildet.

– Det har vært en del interessenter, og meglere har vært på oss for å få selge huset. Det har vært artig å få en solid salgsrekord uten bruk av megler. For oss er det betryggende at vi har fått solgt huset, sier Flå.

Det er første gang Gauldal Bygg bygger et passivhus, og Flå kunne sammen med daglig leder Dag Runar Båtvik fra Norgeshus’ hovedkontor, tirsdag stolt vise rundt i huset. Norgeshus ser på passivhuset på Løvset som et pilotprosjekt.

Til stede under omvisninga var håndverkere og forhandlere. Dessuten kom en delegasjon fra Enova for å se på passivhuset ettersom Enova gir 450 kroner pr. kvadratmeter i støtte. Mange andre, deriblant skoleklasser, har vært på besøk i huset i byggeperioden for å se hvordan et passivhus blir til. Hensikten med passivhuset er lavere energiforbruk.