Fikk 2,2 meter kveite i garnet

Det var en skikkelig rugg som hadde satt seg fast i nota til fisker Harald P. Kjøren onsdag kveld.

STORFISK: En stolt fisker Harald P. Kjøren viser frem den enorme kveita som målte 2,20 meter.  

Nyheter

Kjøren trodde ikke sine egne øyne da ei enorm kveite hang fast i garnet som var ment å fange breiflabb.    

Storfangst er nok den rette betegnelsen på det som Harald P.Kjøren fisket opp onsdag kveld. Ei kveite på 2,20 meter og antageligvis med ei vekt på nesten 200 kilo var ikke akkurat det han hadde forventet å få en regntung novemberkveld.

 – Nei, dette er ikke en vanlig fangst for meg, ler Kjøren etter å ha fått opp ruggen i båten og kommet seg inn til land med båt og fisk. Det var breiflabb han egentlig fisket etter, men det ble lite breiflabb og heller noen solide kilo med kveite istedenfor.

 – Jeg hentet den opp i garnet jeg la ut ved Geitastranda, og det var en skikkelig jobb å få den opp i båten, sa Kjøren. Uheldigvis hadde han ikke vekt om bord for enorme kveiter, men fiskeren antok at fangsten var på rundt 150-200 kilo.   

Den største fisken Harald P. Kjøren har fanget tidligere var på 60 kilo, men nå ser det altså ut til at ei enorm kveite seiler opp på førsteplassen over storfiskfangst. – De gir jo ikke så mye penger disse storfiskene, for det er dårlig kilospris når de blir så gedigne, sa Kjøren. Han medga likevel at det var litt moro å få en såpass solid størrelse om bord i båten.  Kveita ble for øvrig kjørt til Ila Fiskemottak torsdag morgen for å bli veid og bearbeidet.