Ga hest og penger til barneklinikken

Det startet som en facebookfleip, og endte med at barneklinikken fikk både penger og hest.

BEVISET: – Vi vil gjerne synliggjøre at vi er medeiere i en hest, sier klinikksjef Anne-Bjørg Nyseter, og tar med glede mot bildet av hesten. Det skal henge opp i førskolen på barneklinikken, hvor barna også har lekeplass. 

TAKKNEMLIGE: De ansatte ved barneklinikken er svært glade for gaven fra Elin Anita Flataune, og setter stor pris på alle tilskudd av midler til barna som er innlagt på sykehuset. Fra venstre rundt bordet sitter Elins datter Stine Kvernberg, klinikksjef Anne-Bjørg Nyseter, barne- og ungdomsarbeider Lisbeth Rønning Viggen, spesialpedagog May Sissel Hilmo Jensen og den kreative innsamleren Elin Anita Flataune. 

SJEKK: 17.000 kroner er allerede satt inn på barneklinikkens konto, penger Elin Anita Flataune samlet inn på bakgrunn av en facebookfleip. Her sammen med klinikksjef Anne-Bjørg Nyseter til venstre. 

Nyheter

Elin Anita Flataune fra Skaun har med kreative metoder samlet inn 17.000 kroner til barneklinikken ved St. Olavs hospital, og har de lykken på sin side, kan det bli mye mer.

Veldedig turmål

Det hele startet i mars, da Flataune bestemte seg for å begynne å gå tur. På Facebook fleipet hun med broren sin og en venninne, om at de skulle gå fra Skaun til Leangen på travløp den andre lørdagen i april. Broren mente de heller kunne ta det til midtsommertravet.

Elin tok den halvfleipete utfordringen på alvor, og begynte å trene med gåturen til Leangen som mål.

Underveis pådro hun seg en senebetennelse, og de to turkameratene falt av lasset, men Elin nektet å gi opp. Broren foreslo å benytte turen til enda mer fornuftige formål, og samle inn penger til et godt formål i tillegg.

De fant ut at barneavdelingen var det rette.

– Vi hadde flere tilfeller med barn rundt oss som ble alvorlig syke, så da ble det så nært, forteller Elin med ettertanke.

Den siste helga i juni var hun klar til å gå. På veien samlet hun inn penger i butikker hun gikk forbi og av folk hun møtte, og i tillegg under begge løpsdagene på Leangen. Etterpå gikk Elins tante rundt i nabolaget i Skaun, og totalt ble summen som barneavdelingen nå kan nyte godt av, på hele 17.000 kroner.

Eierandeler i hest

Som om ikke det var nok, hadde Flataune lyst til å bidra enda mer.

Hun er hesteeier selv, og har stor glede av de flotte dyrene, og vet at veldig mange barn liker hester. Så da passet det bra at Det norske travselskap i år har startet et prosjekt som heter Folkehesten, hvor folk kan kjøpe seg andeler i en travhest, og dermed bli medeier i en virkelig hest som kjører travløp.

Flataune spurte Robert Jakobsen, sportssjef ved Leangen travbane, om han kunne avse noen andeler til barneklinikken. Det syntes han var et godt forslag.

På onsdag kunne dermed Elin overrekke en pen slant penger til klinikksjef ved barneklinikken, Anne-Bjørg Nyseter, og i tillegg fem eierandeler i en travhest som heter Touched by an angel.

En eierandel er verdt 350 kroner, og eierskapet varer et år. De pengene hesten kjører inn på det året, og summen den siden selges for, deles mellom andelseierne av den aktuelle hesten etterpå.

I tillegg er det en konkurranse blant alle folkehesteierne, hvor et opplevelsesarrangement verdt 100.000 kroner er premien.

Så om barneklinikken har hell i hest, så kan summen fra Elin Flataune i Skaun bli betraktelig høyere til neste år.

Penger til barna

Klinikksjef Nyseter sier at pengene blir satt inn på en åpen gavekonto, der pengene går direkte til tiltak mot barna som er innlagt i barneavdelingene.

– Pengene brukes til premier og aktiviteter, og vi har en musikkterapeut ansatt her, som er delvis betalt av disse midlene, forteller hun.

Aktiviteter som barna får del i under sine opphold her, kan være feiring av høytider, og for eksempel ansiktsmaling og lignende.

KREATIV: Elin Anita fikk skryt fra klinikksjefen ved barneklinikken for sin kreative innsamling.