Ordførervalget klart i Melhus

Jorid Jagtøyen (Sp) blir ordfører, Sigmund Gråbak (H) blir varaordfører.

VALGETS KVAL: Kommende varaordfører Sigmund Gråbak ville ha kommende ordfører Jorid Jagtøyen til å spille putball under pressekonferansen. Til høyre parti Ketil Reitan (Sp) og bak pressekontakt og vararepresentant Christian Ingebrigtsen (H). 

Nyheter

Senterpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet hadde innkalt til pressekonferanse fredag, der de presenterte den politiske plattformen for det framtidige samarbeidet i Melhus-politikken. Eiendomsskatten og jordvern er flaggsaker, mens spørsmålet om godsterminal og skoleutbygging skal tas senere.

Der ble det også klart at Senterpartiets Jorid Jagtøyen blir ordfører, mens Høyres Sigmund Gråbak blir varaordfører. Resten av posisjonene er ikke fordelt ennå, og mandag skal de tre partiene forhandle videre med fordeling av posisjoner.

Under pressekonferansen la Jorid Jagtøyen ikke skjul på at det har vært en tøff periode for henne både på grunn av at hun var en av de 10 som under medlemsmøtet som stemte for å gå til Ap, og på grunn av den store pågangen fra media og politikere.

De tre partiene inviterer nå Kristelig folkeparti og Venstre til å bli med i samarbeidet. Hallgeir Solberg (KrF) sier at han ikke har hørt noe fra de tre partiene ennå, og at han foreløpig ikke ønsker å kommentere invitten.