Et eget arbeidslag fra Midtre Gauldal kommune jobbet i går med opprydding, sikring og brøyting av vegen. Enhetsleder for eiendom og kommunalteknikk, Stein Roar Strand, åpnet vegen for trafikk i går ettermiddag. Gauldal Billag fikk også beskjed om at skolebussen igjen kan kjøre strekninga.

Det er høge fjellskjæringer ved Budalsvegen, og fortsatt en del løs masse. Noe opprydding står igjen, men Stein Roar Strand mener tryggheten er god. Han utelukker ikke at vegen kan bli stengt igjen for å ivareta sikkerheten, særlig dersom det blir mye nedbør og høge temperaturer.

I påska erfarte Stein Roar Strand at skilt og sperrebukker i øvre deler av Budalsvegen ble fjernet. Noen ble funnet igjen i vegskråningen, men minst ett skilt har forsvunnet. Han advarer sterkt mot å fjerne skilt som varsler stengt veg, sjøl om noen bilister vurderer vegen som framkommelig.

- Det kan få alvorlige følger for de som ferdes på vegen. Stenging forkommer også for å varsle om fare, ikke bare når vegen er fysisk blokkert. Å fjerne vegskilt er i seg sjøl en alvorlig sak, sier Strand.

Det har gått mange ras og utglidninger ved Budalsvegen siden midten av mars.
Sperrebukkene ved Kjelden bru er nå fjernet av Midtre Gauldal kommune.