Sterkt om nettmobbing

I kveld er det siste sjanse for foreldre til å få med seg teaterforestillinga, og den vises på Lundamo.

Maren Grøthe er leder i Melhus ungdomsråd.  Foto: Gunn Heidi Nakrem

Rollene spilles av Johanne Setså, Tara F. Johnsen, Sander Cohens og Silje Fagerholt. Vilbjørn Ruus er innleder, og var ikke til stede da bildet ble tatt. 

Nyheter

Teaterforestillinga om nettmobbing har vakt sterke reaksjoner blant ungdommer, og nå kommer ordfører Jorid Jagtøyen i likhet med politiet og Melhus ungdomsråd, med en sterk oppfordring til foreldre om å se forestillinga.

Mandag kveld var det åpen forestilling og bare 50 kom, forteller Maren Grøthe (14) som er leder for Melhus ungdomsråd. Det er et skuffende lavt antall mener Grøthe, og hun oppfordrer sterkt foreldre om å komme på dagens åpne forestilling.


Politiet råder foreldre til å se forestilling om mobbing

Mandag kveld kan foreldre få et innblikk i hva nettmobbing kan føre til gjennom teaterforestilling i Melhus rådhus.

 

Den holdes i festsalen på Lundamo ungdomsskole klokka 18, og det er gratis inngang. Nittedal teater viser de tre første dagene i denne uka den gripende forestillinga #hengdeg om nettmobbing.

– Det er ei utrolig sterk forestilling, og det brukes i tillegg effekter som musikk. Da blir alt så virkelig, sier ordfører Jorid Jagtøyen som sammen med varaordfører Sigmund Gråbak og rådmann Katrine Lereggen så forestillinga på tirsdag.

De tre satt i salen sammen med Eid skole, og Jagtøyen så flere elever som sprang ut fordi de ikke klarte å se det sterke budskapet på scenen. De unge skuespillerne viser hvilke alvorlige konsekvenser nettmobbing kan føre til.

– Budskapet går rett inn i margen på oss. De som sprang ut, ble tatt hånd om av lærere og helsepersonell. De fikk også snakke med skuespillerne. Om dette fører til at de voksne tenker seg om før de trykker på send-knappen, da tåler vi å bli lei oss og opprørt, mener Jagtøyen.

Jagtøyen har selv opplevd å få gjennomgå i nettdebatten av voksne. Mannlige ordførere har ikke fått samme type kommentarer som Jagtøyen.

- Budskapet i forestillinga er at alle kan endre seg, ikke vær den som mobbe, trykker liker eller kommenterer. Ikke la det som står på nett om deg, styre livet ditt på en negativ måte. Du bestemmer, sier Jagtøyen.

Jagtøyen gir ros til ungdomsrådet.

– Det er veldig bra at ungdomsrådet har satt opp forestillinga. Barne- og ungdomskonsulent bestilte den uten at finansieringa var på plass, men det fikk vi ordnet etterpå med midler fra KROD, forteller Jagtøyen.

Jagtøyens klare råd til foreldre er at altså at de går på onsdagens åpne forestilling på Lundamo skole, og at de prater med ungdommene om nettmobbing. Hun viser til at Høyeggen har satt opp temaet nettvett på både et møte for foreldrene og på et møte der både barn og foreldre er med.