Kvinne drept på Melhus

Mann i 20-årene pågrepet.

Politiet har sperret av et område i Melhus, og kriminalteknikere vil undersøke stedet.  Foto: Fredrik Lien

  Foto: Fredrik Lien

Nyheter

En kvinne ble funnet drept i Melhus sentrum mandag kveld. En mann i slutten av 20-årene årene er pågrepet.

Drapsstedet er i et boligfelt i Melhus sentrum. Utenfor huset som er sperret av, er det samlet en del personer og deriblant media.


Her kan pårørende og andre ringe

Melhus kommune har eget krisenummer for å hjelpe etter drapet.


Pågrepet uten dramatikk

Klokken 20.57 mottok politiet i Sør-Trøndelag melding og rykket ut til en adresse i Melhus kommune hvor en kvinne var utsatt for dødelig vold. Mistenke hadde forlatt stedet i bil da politiet ankom. Klokken 21.19 pågrep politiet siktede i nærheten av Melhus sentrum. Dette opplyser Torkjel Rendal, assisterende stabssjef i Sør-Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Den pågrepne mannen er kjørt til arresten i Trondheim, opplyser Rendal til Trønderbladet.

- Mannen ble pågrepet uten dramatikk i bil av en patrulje, sier Rendal.

Vil vente med å gi opplysninger

Rendal ønsker ikke å kommentere om mannen var skadet og hvilket forhold det er mellom mannen og den drepte. Han vil heller ikke gi opplysninger om det var barn til stede da kvinnen ble drept. Siden politiet til daglig er bevæpnet, var også patruljen det, forteller Rendal.

- Jeg vil ikke uttale meg om etnisitet til den siktede mannen, sier Rendal.

Rendal vil heller ikke kommentere om den siktede er kjent av politiet fra før. Siden drapssaken er i en startfase, vil ikke Rendal gå i detaljer om det som har skjedd.

Teknisk og taktisk etterforskning er igangsatt. Det skal gjennomføres vitneavhør og kriminalteknikere er på veg til stedet, skriver politiet i pressemeldingen.

I tillegg til at stab er satt i Trondheim, er lensmann Monica Brækken koblet inn i saken.

- Melhus kommune har satt kriseteam, opplyser Rendal til Trønderbladet.

Uklart motiv

Politiet ønsker ikke å opplyse om det er noen relasjon mellom den drepte og den siktede.

- Det er for tidlig å si noe om motiv, hvilket forhold det er mellom offeret og siktede. Vi antar at det er gjerningspersonen vi har pågrepet, sier Rendal i Sør-Trøndelag politidistrikt til Trønderbladet.

Da Trønderbladet snakket med Rendal litt etter klokka 23, opplyste han at politiet ville ha et stabsmøte litt før midnatt. Senere i natt eller i morgen vil det bli sendt ut mer informasjon, opplyser Rendal.