På Melhus Arbeiderpartis valgvake i Losjevegen hos Rune Laugsand, er det stor feststemning etter at tallene for forhåndsstemmene ble kjent. Arbeiderpartiet fikk 41,2 prosent av forhåndsstemmene, og alle som er med på valgvaken, jubler.

- Dette er oppløftende resultater, og såpass gode tall at vi er optimistiske, sier Gunnar Krogstad.

Kan få flertallet

Ordførerkandidaten er en behersket type, og andre rundt ham er mer i ekstase over tallene. Imidlertid er det klart at Krogstad allerede nå ser for seg en mulig ordførerrolle, og at mindretallsgruppa kan få flertallet etter å ha vært i opposisjon i fire år.

- Vi har Kristelig Folkeparti og Sosialistisk Venstreparti med oss, og først må vi tre snakke sammen. Vi snakker ikke ennå om fordeling av verv fordi mye er usikkert ennå, sier Krogstad.

I medvind

Krogstad tviler på at det endelige valgresultatet blir så godt for Arbeiderpartiet, men han ser samtidig at forhåndsstemmene for fire år siden var en indikasjon på hvilken vei det bærer utover valgkvelden. Dessuten er antall forhåndsstemmer så høyt i år at det tilsvarer en tyngde av stemmene, forklarer Krogstad.

- Jeg har følt at Arbeiderpartiet har vært i medvind, og vi har afått gode tilbakemeldinger. Vi har vært ute og snakket med folk, og vi har turt å prioritere fire saker vi vil kjempe for. Det har vært en god valgkamp, og ingen personangrep. En ryddig og god valgkamp peker mot at det kan bli en god periode i kommunestyret, forklarer Krogstad.

Krogstad er advokat, og arbeider som selvstendig næringsdrivende. Foreløpig tør han ikke å ta seieren på forskudd.

Klokka 23.39 viser det foreløpige resultatet at Ap, KrF og SV må ha med MDG for å få flertall i kommunestyret.