Stua inn i busskuret

- Det er koselig her, og så er det gratis kaffe, sier to bussreisende som benytter seg av Miljøpartiet De Grønnes stunt i Melhus sentrum.

Joakim Mjøen og Benjamin Bolsø har kommet med buss fra Hølonda, og må vente nesten en time på bussen til Skjetlein videregående skole. 

Listekandidat Frode Eggen. 

Torsdag morgen klokka 07.45 

Nyheter

Bussreisende sperret opp øynene da de kom til busskuret ved Melhus skysstasjon torsdag morgen. Inne i ett av busskurene har Miljøpartiet De Grønne satt inn stuemøbler, og reisende kan forsyne seg med kaffe og bøker.

Lang ventetid

- Det er koselig å sette seg ned, og koselig med gratis kaffe. Vi skal vente nesten en time på skolebussen til Skjetlein, sier Benjamin Bolsø (16) fra Hølonda.

Sammen med Joakim Mjøen (16) fra Korsvegen, sitter han inne i busskuret. De drikker kaffe og leser på mobilene. De går begge på Skjetlein videregående skole, og har nesten en times ventetid mellom bussen fra Hølonda til skolebussen deres går fra Melhus sentrum til Skjetlein.

- Dette var fint tenkte jeg da jeg så busskuret i morges. Det burde være slik hele tida, sier Joakim Mjøen.

Ingen av dem er gamle nok til å stemme ved årets valg. På benken i busskuret ligger løpesedler fra Miljøpartiet De Grønne. En voksen mann som skal reise med bussen, kommer inn i "stua" og rydder benken. Bolsø forteller at han har sett lignende stue i Oslo.

Brukte ide

Frode Eggen, tredjekandidat på Miljøpartiet De Grønnes liste i Melhus, sier at slik "stue" første gang ble prøvd på Hamar. Ideen syntes han var så god at han ville prøve det i Melhus.

- Klokka 04 ble det hard trakting av kaffe og møbler ble flyttet til busskuret. Møblene kommer fra listekandidater. Dette blir som alles stue, og dette vil stå framme ut dagen. Med møblene inne i busskuret, ser vi at folk snakker sammen, forteller Eggen.

Eggen legger til at listekandidater fra partiet har valgt å holde seg litt i bakgrunnen for ikke å forstyrre bussreisendes samtaler seg imellom.

Ta tak i det friske

Eggen er utdannet klovn og jobber som sykehusklovn. På St. Olavs hospital er han opptatt av å ta tak i det som er friskt og bra, og det samme vil han gjøre med Melhus. Samtidig kommer han med klare ønsker om et grønnere Melhus med et grønt sentrum, nybygg med grønne tak eller solcellepanel på taket og bedre kollektivtilbud for å få ned bilkjøringa.

- Alle skal få muligheten til å reise kollektivt nærmest mulig der de bor, sier Eggen.

Vil ha inn tre

Ambisjonen til Miljøpartiet De Grønne som stiller liste for første gang, er å få inn tre representanter i kommunestyret.

I helga skal medlemmer av partiet sykle Melhus rundt.

- Det er vår måte å si hei til Melhus, forklarer Eggen.