Kåringa av Gauldalens sterkeste foregikk i solsteken i Melhus sentrum, og publikum fulgte spent med på hvem som klarte de tyngste takene.

I dameklassen vant Sandra M. Helgås, mens Karen Estenstad kom på andreplass og May Britt Fløan Øie endte på tredjeplass. Sistnevnte deltaker ble mamma for seks uker siden, og hadde med babygutten som lå i vogn nesten hele tida. Pappa Thomas Hjelde konkurrerte i herreklassen.

I herreklassen var det 11 deltakere, og Ole Martin Kristiansen fra Fosen gikk seirende ut av konkurransen. På andreplass kom Emil Evenås,mens Christoffer Losen kom på tredjeplass.

Tyngre enn før

Mens de fleste av publikummere ble svett bare av å se på de tunge løftene, var speaker Jan Vegard Gjerdrum forsiktig i kommentarene.

- Nå begynner det å bli tungt, sa speakeren da Ole Martin Kristiansen skulle ta 300 kilo i markløft.

Deltakerne skulle gjennom ulike øvelser som stokkløft, bæring av lodd, velting av tunge dekk og markløft. Enkelte av dem tok et sniff av kamferoljeflaska som ifølge en deltaker, skulle være med på å fyre opp.

De tunge løftene i den uventede sommervarmen førte til at enkelte kastet både trøya og shortsen til publikums munterhet. Muntlig gikk det også hett for seg da deltakere følte seg kallet til å si hva de mente om at de ikke klarte løftet.

Fornøyd arrangør

Daglig leder Frode Holthe i Råsterk styrkegym som var arrangør, var godt fornøyd med oppmøtet. Det var første gang kåringa av Gaudalens sterkeste ble gjennomført.

- Flere meldte seg på enn dem som kom, og så var det litt frafall på grunn av skader. Jeg er kjempefornøyd med arrangementet og at så mange kom for å se på, sier Holthe.

Ole Martin Kristiansen ble vinner i herreklassen.
Deltakere (ikke alle) og dommere stilte opp for lagbilde etterpå.
Det er bare seks uker siden May Britt Fløan Øie og Thomas Hjelde ble foreldre. Begge deltok i konkurransen. May Britt anbefaler ikke andre nybakte mødre å starte så tidlig med tunge løft uten å ha snakket med legen om det først.
Daniel Fagerbekk.
Sandra M. Helgås
Det var ulike øvelser underveis.
Deltakerne fikk vist fram kreftene sine.
Dekkene var fryktelig tunge, det største var 450 kilo.