Syklister fikk veimat

Flere sykler over tre mil hver vei for å komme seg på jobben.

Anne Mari Lund (i midten) spør Jon Røstum om sykkelvaner, og Røstum svarer innimellom munnfullene med Lunds hjemmebakte boller. T.v. Ingerlise Prytz. 

Stig Rune Mathisen og Lisbeth Nilsen er på vei til jobb i Trondheim, og svarer på spørreundersøkelsen Anne Mari Lund og Ingerlise Prytz fra Miljøpartiet De Grønne har tirsdag morgen. 

Nyheter

I to timer tirsdag morgen hadde Miljøpartiet De Grønne i Melhus utdeling av boller til forbipasserende syklister.

60 kilometer daglig

En av dem som tok seg tid til å stoppe, var Jon Røstum som sykler 30 kilometer fra Ler til Trondheim for å komme seg til jobben ved Sintef.

- I dag vurderte jeg å løpe over Vassfjellet og ta bussen fra Skjøla. Soloppgangen pleier å være så fin. I stedet valgte jeg å sykle, og det var jo fint å stoppe her. Her kunne benken til Melhuslista også stått, og så kunne Tore Johansen ha sunget for oss syklister, sier Røstum.

Holder han høyt tempo, bruker han en time på sykkelturen og spesielt hjemover går det fort når han tenker på kjøttkakene som venter.

- Om vinteren tar jeg buss, forklarer Røstum.

Gang- og sykkelveier

Røstum er fornøyd med at forholdene for syklister blir stadig bede.

- Takket være Metrovann og Miljøpakken, blir det nå gang- og sykkelvei til Heimdal, sier Røstum.

Hvorvidt det blir en stemme til Miljøpartiet De Grønne som takk for bollen, har han ikke avgjort ennå.

- Jeg har fire mulige kandidater, og jeg finner vel et parti å stemme på. Kirkevalget er jo ei utfordring. Det er ikke lett selv om det er bare ei liste. I nedre Melhus har de jo to lister å velge mellom, sier Røstum.

De to neste som stopper ved Miljøpartiet De Grønnes stand ved Rate i nordenden av Melhus sentrum, er Stig Rune Mathisen (40) og Lisbeth Nilsen (40) som sykler fra Strandvegen i Melhus sentrum og fram til Beddingen i Trondheim der jobben venter. Samboerparet jobber på samme sted. Nilsen arbeider i DNB, mens Mathisen er innleid konsulent i samme firma. Sykkelturen er på 22-23 kilometer, og samboerparet har god erfaring med sykling til jobben.

- Det blir bra for syklistene når de får åpnet gang- og sykkelveien til Heimdal, sier Nilsen.

Spør syklister

Miljøpartiet De Grønne holdt "bolleaksjonen" i dag mellom klokka 06-08 for å høre med syklister om hva som kan gjøres for å lette forholdene enda bedre til rette for sykling.

I løpet av de to timene passerte drøyt 20 syklister, og minst en av dem på elsykkel. En av dem som stod på stand, var listekandidat Anne Mari Lund som fire dager i uka jobber som bioingeniør på St.Olavs hospital.

- Jeg sykler til jobb, og avstanden er 23 kilometer hver vei. Sykkelforholdene blir bra når gang- og sykkelveien fra Klett er ferdig, sier Lund.

Lund tror enda flere ville ha syklet til jobb om de kunne ta med sykkelen gratis på tog eller buss den ene veien og syklet tilbake.

- Det er tungt å sykle begge veier, og jeg startet selv jobbsyklinga på den måten, sier Lund.

Listekandidat Ingerlise Prytz er også en ivrig syklist, og hun tar gjerne offroad-sykkelen med ut i marka.

- Det er veldig fint å sykle i Melhus, sier Prytz.

Lund samtykker, og legger til at det også finnes mange fine sykkelrunder i Melhus som er overkommelig for dem som ikke er så spreke.