På samme lag?

I Trondheim samarbeider Arbeiderpartiet og Miljøpartiet De Grønne, og blir det lagsamarbeid i Melhus?

Ordførerkandidatene Gunnar Krogstad (Ap) og Eirik Engan (MDG) pratet sammen før valgkampåpninga til Miljøpartiet De Grønne. 

Gunnar Krogstad fra Melhus Arbeiderparti og Eirik Engan fra Miljøpartiet De Grønne i Melhus, var på 1990-tallet med i samme løpeklubb. 

Nyheter

Miljøpartiet De Grønne stiller for første gang liste i Melhus, og hadde valgkampåpning i dag lørdag ved Melhustorget. Med på standen hadde de en grønn sykkel for å markere partiets satsing på klima og miljø.

Like ved hadde Arbeiderpartiet stand, og ordførerkandidat Gunnar Krogstad slo av en prat med Miljøpartiet De Grønnes ordførerkandidat - Eirik Engan.

- Samme lag

- Vi var jo på samme lag en gang, sier Krogstad.

Begge ordførerkandidatene stiller i dag i joggesko, og Engan i grønne.

På 1990-tallet var de med i løpeklubben Støtet, også omtalt som ungkarsklubben. Klubben hadde mange medlemmer fra Gauldalen, og deltok blant annet på Holmenkollstafetten og St.Olavsløpet.

- Det var en kameratgjeng, og det var fint å blande kameratskap med fysisk aktivitet. Det var ei artig tid, sier Krogstad.

Hvorvidt Arbeiderpartiet og Miljøpartiet blir på samme lag etter valget, er foreløpig uklart. Arbeiderpartiet er åpen for samarbeid med flere enn Kristelig Folkeparti og Sosialistisk Venstreparti, og viser til at Miljøpartiet De Grønne i Trondheim samarbeider med Arbeiderpartiet.

Vil vente med svar

Eirik Engan fra Miljøpartiet De Grønne er derimot forsiktig med å avtale samarbeid.

- Vi har ikke bestemt oss. Her er det to joker-parti, sier Engan.

Engan forteller at han har gjort seg noen tanker, men at han ikke vil gi noe svar nå.

- Vi får bruke eliminasjonsmetoden. Noen partier skiller seg ut. Vi kan ikke regne med å få gjennomslag for alt, sier Engan.

Krogstad fra Melhus Arbeiderparti syntes det er spennende at Miljøpartiet De Grønne stiller liste i Melhus.

- Jeg har forståelse for at et parti på forhånd ikke kan si hvilke partier de støtter, forteller Krogstad.