Snart er det slutt på agurktiden

Men så kan Eirik og Mary Joy høste sitroner, vindruer og fiken.
Nyheter

På gården Nordgardsgjerdet på Øyåsbakkan på Melhus, kan Eirik Engan og Mary Joy Magallanes skilte med en usedvanlig innholdsrik og spennende «kjøkkenhage».

Her er det trær med sitron, fiken, aprikos, fersken, pærer og moreller, og gjennom taket i veksthuset stikker det ut frodige grener med grønne og blå druer, som etter hvert skal bli til vin.

– Fiken bruker vi blant annet til fiken- og sitronmarmelade, det blir veldig godt! forteller Eirik.

Selvforsynt

Ellers er de selvforsynt med agurk, tomat, og mange ulike typer kål og rotfrukter.

– Agurksesongen går mot slutten nå. Vi har vært selvforsynt med agurk siden midten av april, og så har vi høstet tomat en måneds tid, forteller han videre.

Kun til eget bruk

I hagen står det også aspargesplanter, løk, jordbær og jordskokk. En del av plantene får stå inne i veksthuset, mens noen klarer seg ute, selv på vinteren. De som tåler minst får stå inne i trønderlåna midtvinters.

Grønnsakene og frukten er bare hobby, mens hoveddriften på den økologisk drevne gården er melkekyr og noe korn. Denne driften har sønnen til Eirik nå tatt over, mens han selv jobber på Skjetlein.

Hadde han hatt mer tid, kunne han ha vurdert å dyrke grønnsaker og frukt for salg, forteller Eirik, men akkurat nå er det bare til egen husholdning.