Hva skjer med "Autorasten" på Ler?

Driveren gikk konkurs, og eieren av tomta er i ferd med å kjøpe bygget. Området forsøples, forteller eieren.

Ola Henrik Høiseth har hatt storopprydding på eiendommen, og fortsatt stopper bilister der for å kaste fra seg søppel. 

Nyheter

Orion kafe og restaurant er historie etter at driveren gikk konkurs, og det skjedde for andre gang. Både restauranten og bensinstasjonen er stengt, og foreløpig er det få tegn til ny drift.

Ola Henrik Høiseth eier tomta der bygget og bensinpumpene står, og han er i gang med å kjøpe bygget av Melhusbanken. Seks år gjenstod av festekontrakten Høiseth hadde for bygget, og han opplyser at han har kjøpt bygget av banken for å ha kontroll. Alternativet kunne ha vært at ny driver ga seg etter to-tre år, mener Høiseth.

- Jeg tror ikke det blir kafe eller bensinstasjon der igjen fordi det er ikke grunnlag for slikt. Området er blitt avstengt på grunn av forsøpling, sier Høiseth.

Høiseth driver et transportfirma, og han har ingen planer om å gå i gang med kafedrift. Flere har meldt seg interessert i å leie, og Høiseth mener det kan by seg muligheter for næringsdrift der når E6 skal legges om. Derimot ønsker han primært å selge bygget framfor å leie det ut.

Forsøpling er et stort problem, og Høiseth er oppgitt over hva folk hiver på eiendommen. Blant annet har han funnet et "belte" av bleier.

- Selv om jeg setter opp sperringer, hiver folk rask likevel. Det er utrolig hva folk kaster. Det nytter ikke å ha det slik, og det er jo naboer til eiendommen, sier Høiseth.

Shell bygde kro og bensinstasjon ved E6 på Ler i 1972, og etter ei tid tok Ole Bjørkeng over. Han drev Oles Autorast til 2011, og så fortsatte sønnen en kort periode inntil det kom nye drivere. Det er sistnevnte driver som gikk konkurs. Lokalt kalles stedet for Autorasten.