- Behøver ikke dra til Milano for å finne fine nuffer

Hundeutstilling med store "bjørnehunder" på Ler.
Nyheter

Det var en strålende dommer, et herlig vær, glade og fornøyde hundefolk på Ler i helgen. Det var 20 påmeldte hunder til utstillingen som ble holdt ved Flå idrettslags hytte for 14. året på rad. Arne Foss fra Lundamo var i juni dommer for newfoundlandshunder i en stor utstilling i Milano. På søndag hadde han samme oppdrag på Ler.

– Man behøver ikke dra til Milano for å finne fine nuffer. Man kan dra til Ler. Og det er kortreist, sa Arne Foss på søndag.

Takker Ler

Det er spesielt en person som blir takket for sin innsats for møte- og utstillingsstedet.

– Det er takket være Olly Ler at vi har dette flotte møte- og utstillingsstedet, sier leder i Newfoundlandshundklubben i Trøndelag, Kristine Kaasa Moe.

Hun og Olly Ler har vært med i styret sammenhengende i over 15 år. De er glade i tradisjoner i Newfoundlandshundklubben i Trøndelag, som en årrekke har hatt Heidi Smehagen som ringsekretær og Merete Lundemo som skriver under utstillingene. De er begge allerede spurt for neste år, og begge har sagt ja.

– Det er en flott hundeklubb, med arbeidsomme og trivelige folk, fra Melhus og nabokommunene, og fra bl.a. Frøya og Verdal", forteller en tilfreds leder Kaasa Moe.

I august arrangerer klubben svømme- og redningskurs. Kurset strekker seg over tre dager og gjelder for hunder. Det holdes på Storsand i Malvik.

Aktiviteter også for barna

På utstillingen på Ler var det også en avdeling med "barn og hund" der fem barn og fem hunder fikk prøve seg i ringen. Alle fikk tildelt førstepremie.

Hundeeierne fikk høre mange godord om sine hunder. Til slutt ble tispen Lita, eid av Gunn Hansen fra Ramfjordbotn, Best i rase (BIR). Best i motsatt kjønn (BIM) ble Linda Iversens hund Asterix fra Frøya.