Bygger ny barnehage på Korsvegen

Flertallet i Melhus formannskap stoppet kjøp av Korsvegen næringspark som i dag huser en barnehage.

Melhus formannskap har vedtatt at kommunen ikke skal kjøpe dette bygget som tilhører Korsvegen næringspark. Arkivfoto 

Gunnar Krogstad (Ap) er glad for at det blir ny barnehage på Korsvegen. 

Nyheter

Ett stort flertall i Melhus formannskap vedtok i dag at Melhus kommune ikke skal kjøpe Korsvegen næringspark der Regnbuen friluftsbarnehage leier lokaler.

Ny barnehage

I stedet vil flertallet som bestod av alle partiene unntatt Høyre og varaordfører Sigmund Gråbak (uavhengig), at kommunen bygger ny barnehage.

Rådmannen hadde anbefalt at kommunen ikke inngikk kjøp av Korsvegen næringspark til 9,5 millioner kroner som var forhandlingsresultatet. En tilstandsrapport viste at bygningsmassen er verdt mindre enn 9,5 millioner kroner. Rådmann Morten Bostad og virksomhetsleder Morten Børseth hadde i mai forhandlinger med Morten Wehn og Bernt Gagnås som eier Korsvegen næringspark.

Resultatet av forhandlingene ble at kommunen enten betaler 9,5 millioner kroner til de to eierne eller 10,5 millioner. Sistnevnte sum skyldtes skattemessige forhold. Saken var først unntatt fra offentlighet inntil saken ble lagt fram for formannskapet i dag.

Forhandlinger

Bakgrunnen for forhandlingene er at Melhus kommune har kjøpt private Regnbuen friluftsbarnehage for å slå den sammen med kommunale Eid barnehage. Begge barnehagene er på Korsvegen, men med flere kiilometers avstand.

Regnbuen friluftsbarnehage leier lokaler av Korsvegen næringspark. Fusjonen skjer 1. august.

Arbeiderpartiet har hele tida kjempet for at kommunen skal bygge ny barnehage ved Eid skole. Opposisjonsleder Gunnar Krogstad (Ap) er svært glad for vedtaket i formannskapet der det altså ble stort flertall for å bygge ny barnehage.

- Saken vil ikke komme opp i kommunestyret fordi det ikke skal bevilges penger nå. Hadde vi gått inn for kjøp av Korsvegen næringspark, ville saken ha gått til kommunestyret. Nå kan kommunen tre inn i leieavtalen Regnbuen friluftsbarnehage har med Korsvegen næringspark, og så kommer vi tilbake til selve byggesaken senere, sier Krogstad.

Eggen arkitekter har beregnet at en ny barnehage vil koste anslagsvis 36 millioner kroner.

Høyre som ville kjøpe Korsvegen næringspark, har argumentert for at ungene vil ha godt av å gå i barnehage et annet sted enn der skolen er.