Nå vil han bli «helt sjef»

Elkjøps unge varehussjef kjemper mot unge gründere fra hele landet om attraktiv arbeidslivspris.

UNG OG ENGASJERT Ole Aleksander Midthjell (25) synes det er stas å være nominert til «Helt sjef»-prisen. Nå mobiliseres det både på hjemmefronten og i Elkjøp-systemet for å få nok stemmer til å bli vurdert som en av ti finalister i juni. 

Varehussjef Ole Aleksander Midthjell (t.v.) og Elkjøp Støren mottok prisen som "Årets Kremmer 2014" av Sparebank1-sjef Karl Reinert Halsen i april.   Foto: Elling Finnanger Snøfugl

Nyheter

I april mottok han utmerkelsen «Årets kremmer» på vegne av Elkjøp Støren. Nå er Ole Aleksander Midthjell (25) en av 20 semifinalister til arbeidslivsprisen «Helt sjef».

– Ole Aleksander har vist lederevne og engasjement utover det vanlige. Dette ved å satse stort og skape arbeidsplasser i lokalsamfunnet i en marginal bransje, skryter juryleder Frode Kyvåg.

Går for å vinne

«Helt sjef»-prisen skal deles ut til en yrkesaktiv person under 30 år, og har til hensikt å løfte fram dyktig ungdom som viser innsatsvilje og engasjement utover det vanlige. Gjennom konkurransens første måned er det kommet inn rundt 250 nominasjoner av unge fra hele landet.

– Det var dama mi Karoline som meldte meg på, og jeg må innrømme at jeg er litt overrasket over å ha blitt plukket ut. Men nå går jeg selvfølgelig for å bli «helt sjef», sier Midthjell.

– Det ville ha vært positivt for alle som jobber her.

Vil doble omsetninga

I november venter åpning av en ny og betraktelig større butikk i handelsfelleskapet på Moøya for varehussjefen, som overtok etter faren Bjørn Midthjell i desember. Da går de fra 250 til 700 kvadratmeter, betraktelig mer likt de Elkjøp-butikkene vi kjenner fra sentrale strøk.


Slik blir det nye Elkjøp-bygget på Støren

Får selskap av Bjørgen treningssenter og Hugaasgruppen på nye Moøya næringspark. Se videopresentasjon!

– Selv om vi de siste 3-4 årene har gått i pluss, ville vi neppe overlevd i disse lokalene særlig lenge. Når folk skal kjøpe noe til 10.000 kroner, vil de gjerne se det i butikken før de kjøper. Det må vi kunne tilby også her på Støren. Da kan vi hindre en god del av handelslekkasjen til byen, mener 25-åringen fra Haukdal, som med ny butikk går for å doble omsetninga.

– Viktig for Støren

Nettopp dette engasjementet er noe av grunnen til at varehussjefen nå er nominert, og at han har anledning til å bli stemt fram på Facebook til å bli én av ti finalister juryen skal plukke en vinner fra. 1. juni avsluttes stemmegivningen.

– Jeg synes det som skjer nå er utrolig spennende. Vi er i startgropa for å gjøre både butikken og Støren veldig mye bedre. Med ny E6 og flere butikker får de som bor her gjort unna det aller meste av handlinga lokalt, sier Midthjell, som trives svært godt med utfordringen som ligger i å lede sin egen bedrift.


Se byggeplassen på Moøya fra lufta

Storsatsingen Coop Byggmix er allerede godt synlig i landskapet. I denne dronevideoen får du luftige oversiktsbilder fra byggeplassen som skal bli Størens nye handelssentrum!

Han har ikke noen formell lederutdanning, og legger ikke skjul på at premien i konkurransen også frister. En del av prisen er nemlig å få en egen ledercoach i ett år.

Får skryt

Elkjøp-kollega og serviceansvarlig Ola Fløttum bekrefter at Ole Aleksander bruker mye tid på jobben sin, og at han vært svært opptatt den siste tida med planleggingen av den nye butikken.

– Nå om dagen ser jeg ham ikke så mye, men jeg kjenner jo ham godt og har skikkelig trua på at dette blir bra, sier han.

– Han har jo jobbet her mye før, både om somrene og når han har hatt tid ellers. Han er veldig motivert og har klare målsetninger. Han vet hva han vil og er tydelig på hvordan han vil ha det.