Nye skilt blir satt opp langs vegene for å minne bilister og syklister på å ta hensyn til hverandre. Et av dem kommer på fv 708 i Melhus, mens ett kommer på fv 707 Klett.

– Skiltene blir satt opp langs utvalgte veger over hele Midt-Norge i disse dager. Plasseringen har vi valgt ut ifra hvor det er populært med treningssykling, sier Bård Aune i Statens vegvesen i en pressemelding.

Har lik rett til veien

Hovedbudskapene er at syklister og bilister har lik rett til veien, at bilister må kjøre forbi syklister med god margin og at hverdagssyklister må sørge for å bli sett.

– For å lykkes med å nå ut til bilistene, må vi komme så tett på som mulig, der aggresjonen utarter, og der syklister kan bli oversett i dødvinkelen eller sneiet ved farlige forbikjøringer, sier Aune og mener at store skilt langs vegen er en fin måte å nå fram til de som sitter bak bilrattet eller bak sykkelstyret.

Les om kampanjen på Facebook.

– Ulykkene skjer når bilister og syklister ikke ser hverandre. Sørg for blikontakt mellom bilisten og syklisten ved forbikjøringer og i kryss, sier Aune.

Her blir skiltene satt opp i Midt-Norge:

Sør-Trøndelag:

E6 Oppdal

Fv. 707 Klett

Fv. 708  Melhus

Fv. 715 Trondheim

Nord-Trøndelag:

E6 Steinkjer

E14 Stjørdal

Fv. 14 Namsos

Fv. 770 Kolvereid

Fv. 755 Straumen

Fv. 761 Steinkjer

Fv. 705 Stjørdal

Møre og Romsdal:

E39 Ørsta og Ålesund

Fv. 60 Sykkylven og Ålesund

Fv. 064 Fræna

Fv. 662 Molde

Fv. 70 Frei