Kunstnere stiller for Miljøpartiet De Grønne

Musikeren Sigurd Julius og skuespiller Frode Eggen vil stå på lista i Melhus.

Frode Eggen tar gjerne tog, og han anbefaler flere å benytte seg av togtilbudet som ble femdoblet i desember. 

Sigurd Julius 

Nyheter

Musiker Sigurd Julius og skuespiller Frode Eggen stiller begge som kandidater til lista for Miljøpartiet De Grønne, når nominasjonsmøtet holdes på torsdag.

– En gang må bli den første. Da var det naturlig å bli med i Miljøpartiet De Grønne. Naturen og miljøet er så viktig for meg, sier musikeren Sigurd Julius.

Engasjert

24-åringen har gjort seg bemerket som musiker ved blant annet å gå til topps i NRK’s Urørt, og han er et stort forbilde for unge musikere. Nå definerer han seg som tusenkunstner, og han jobber også som møbelsnekker.

– Det er ikke uten grunn at Miljøpartiet De Grønne blomstrer, og flere har fått opp øynene for at vi må ta vare på jordkloden, sier Sigurd Julius.

Nominasjonsmøte

Han ble spurt av skuespiller Frode Eggen (38) om han kunne tenke seg å engasjere seg for MDG, og Sigurd Julius har takket ja til å bli listekandidat. Torsdag kveld klokka 19 har partiet årsmøte og nominasjonsmøte på Buen omsorgssenter, og da skal lista settes opp. Det er første gang partiet stiller liste i Melhus, og det nye lokallaget har fått god oppbakking både fra fylkeslaget og fra partiet sentralt.

– Det er nesten rart at Miljøpartiet De Grønne ikke har stilt liste i Melhus før siden kommunen er den nest største i fylket, sier Frode Eggen.

Eggen er skuespiller, klovn og improvisatør, og nå utdanner han seg til sykehusklovn. I fjor høst flyttet han tilbake til Melhus, og han tok med seg familien til Brekktrøa der de bor. Da Trønderbladet traff ham ved togperrongen i Melhus sentrum, var han på vei til et jobboppdrag. Eggen benytter gjerne toget som framkomstmiddel, og han mener toget både er avslappende og gir muligheten til å ta fram datamaskina for å jobbe på den.

Om jordvern

Nå er ambisjonen å komme på lista til Miljøpartiet De Grønne som han har stemt på i mange år, og som han ble medlem av da han så at partiet skulle stille liste i Melhus. Selv har han lite politisk erfaring, men han ser fram til å kjempe for det partiet han mener best arbeider for å stanse klimaendringer og bevare dyrkajorda.

– Melhus er en stor jordbrukskommune med Gaula og mye skog. Jeg anser det som viktig å representere et parti som ivaretar jordvernet. Jorda i Melhus er beskrevet allerede i Snorres kongesagaer, sier Eggen.

Eggen er også opptatt av kultur.

– Det skjer mye innen kultur i Melhus som Sagauka og Fjøsfestivalen. Vi ønsker å se på muligheten for et kulturhus, og Tore Johansen kom med et veldig positivt utspill om det, forteller Eggen.

Ett annet moment han nevner, er tilrettelegging for ungdom. Eggen peker på at det er gjort mye for ungdom som skatebane, Ungdomstorget og kulturskolen, og at det er viktig å se på hva en kan gjøre for å tilrettelegge i en kommune med vekst. Dessuten mener han at det er viktig med nytt blod inn i politikken.

Kommunestyret

– Miljøpartiet De Grønne er kommet for å bli, og vi vil ta plass i kommunestyret, sier Eggen.

Parti-nykomlingen har bestemt seg for å ha ei åpen dør for potensielle listekandidater, og Eggen sier at det ikke er for sent å melde fra at en er interessert i å stå på lista om en gjør det før torsdag.

MDG står nå på for å få stilt lister rundt om i landet, og håper å kunne stille 200 lister, opplyser politisk rådgiver Une Aina Bastholm. Partiet har vært representert i Trondheim bystyre siden 1991, og fikk et gjennombrudd da partiet fikk inn en stortingsrepresentant.