Varaordføreren har meldt seg ut av Høyre

Sigmund Gråbak er fortsatt skuffet over nominasjonsmøtet, og Høyre er skuffet over utmeldinga.

Sigmund Gråbak er valgt til varaordfører, og vil ha vervet fram til det nye kommunestyret er på plass. 

Nyheter

Varaordfører Sigmund Gråbak varslet for to uker siden at han ville melde seg ut av Høyre etter at Melhus Høyre kastet ham fra valglista for kommende valg.

Uten parti

- Jeg har tenkt på det siden nominasjonsmøtet, og etter møtet hadde jeg ikke guts til å stå på barrikadene for Høyre. Jeg føler ikke at jeg skylder Høyre noe etter at de viste at de ikke satte pris på meg, og jeg har ingen følelser lenger for Høyre, sier Gråbak.

Under nominasjonsmøtet i Melhus Høyre, tapte Gråbak kampen om førsteplassen, som i stedet gikk til Stine Estenstad.

Gråbak skal nå opptre som partiuavhengig, og han skal fortsatt være varaordfører.

- Den jeg har aller best samarbeid med, er ordføreren. Det samarbeidet skal ikke lide under det som har skjedd. Jeg vil gjøre mitt beste som varaordfører sammen med ordføreren, for innbyggerne i Melhus, opplyser Gråbak.

Den tverrpolitiske lista

Gråbak avviser at utmeldinga er et resultat av den tverrpolitiske lista som kan bli en realitet i Melhus, og han benekter at han startet denne lista.

- Hvis jeg blir spurt om å stå på lista, vil jeg ta stilling til det da, forklarer Gråbak.

For å starte ei tverrpolitisk liste, trengs det 235 underskriver. Personer er nå i gang med å samle inn disse underskriftene. Fristen for å levere inn ei valgliste, er 31. mars. Trønderbladet har sett ei liste med fire navn, og øverst står Tore Johansen. På de to neste plassene står Høyre-folk, mens på fjerdeplass står en fra Senterpartiet. Avisa omtalte lista i tirsdagsavisa.

Varsler andre

Melhus Høyre er nå i gang med å varsle kommunestyregruppa og andre partier om at Sigmund Gråbak har meldt seg ut av Høyre. Lokalpartiet fikk beskjed om utmeldinga for noen dager siden.

Ove Eggen, Mona Lilleberg, Mikal Kvaal og Marius Krogstad Aune har tatt kontakt med Trønderbladet, og de sier at de er skuffet over det som har skjedd.

- Vi ble varslet av Høyre sentralt som hadde fått informasjon om at Gråbak var med på arbeidet med den nye lista. Gråbak har meldt seg ut, og han er ikke ekskludert. Jeg har hatt møte med Gråbak, og vi er enige om at vi skal gå videre med det borgerlige samarbeidet, sier Eggen som er gruppeleder.

Melhus har en gang tidligere opplevd en varaordfører som ikke lenger tilhører det partiet han ble valgt inn for, og det var da Joralf Rindli skiftet parti fra Kristelig Folkeparti til Fremskrittspartiet. Det fikk konsekvenser for flertallsgruppa, mens Gråbaks utmelding av Høyre ikke vil få det fordi flertallsgruppa har to stemmers overvekt etter at Venstre ble med i storgruppa.