Les også: SV er kritiske til rådmannens lønnshopp

Les også: Forsvarer millionlønn

Midtre Gaudal:

Rådmann Knut Dukane har ei årslønn på 785.999 kroner. Lønnsforhandlingene for rådmannens del, skjer ved at formannskapet og rådmannen en gang i året forhandler om lønn, opplyser ordfører Erling Lenvik.

Ordførerens årslønn er på omtrent 700.000 kroner.

- Lønnsutviklinga for ordfører er som for øvrig kommunalt ansatte. Jeg er mer enn godt nok fornøyd med lønna. Det er ikke lønna som er den store motivasjonsfaktoren, men at en får lov til å gjøre en god jobb for kommunen, sier Lenvik.

Klæbu

Rådmannslønna i Klæbu er 967.000 kroner. Et lønnspolitisk utvalg fastsetter rådmannslønna, og utvalget består av fire formannskapsmedlemmer. Disse er ordføreren, varaordføreren og to fra opposisjonen, viser opplysninger melhusordføreren har hentet inn.

Malvik

Melhus har tidligere ofte sammenlignet seg med Malvik, og rådmann Kristian Rolstad nøler ikke med å fortelle hva han tjener. Malvik er en av de få kommunene som har rådmann på åremål, og rådmannen har derfor eget åremålstillegg. Grunnlønna er på 918.590 kroner og åremålstillegget på 153.098 kroner. Samlet sett blir dette høyere enn lønna til melhusrådmannen.

– Forhandlingene skjer på politisk nivå der ordføreren og et utvalg med representanter fra posisjon og opposisjon er med. Dette skjer en gang i året, sier Rolstad.