Blir "kløpper" på Ler

Marit Økdal åpner frisørsalong i det ærverdige Flaarønning-bygget.

Marit Økdal (26) er utdannet frisør, og tar i mot både barn, damer og herrer. 

Roger Størseth er eier av det gamle Flaarønning-bygget på Ler. I de tidligere kontorlokalene i andre etasje flytter Marit Økdal inn med frisersalong, og Roger har lagt nytt golv og pusset opp 80-100 kvadratmeter til frisersalongen. 

Den eldste delen av Flaarønning-bygget på Ler er trebygningen til høyre. 

Det gamle Flaarønning-bygget har en dame på veggen. Det er skjønnhetssalongen Adriane som har hengt opp sin reklameplakat. 

Nyheter

Hun ønsker å jobbe i heimbygda si, og åpner frisørsalongen Flå Kløpperi mandag 9. februar.

- Jeg har valgt navnet fordi det er litt originalt, og fordi det handler om yrket mitt. Jeg er lokalpatriot, bor i Flå, og det er her jeg ønsker å arbeide, sier Marit Økdal. Hun har jobbet på frisersalong på Lundamo i sju år, og syntes det var på tide å starte for seg sjøl.

- Jeg trivdes godt på Lundamo, men synes det er spennende med nye utfordringer. I løpet av de siste åra har jeg fått to gutter, og nå kommer jeg nærmere barnehage, skole og heimen, sier Marit, som giftet seg forrige helg.

- Markedet er der

I starten tenker hun å betjene frisørsalongen alene.

- Det bor mye folk i Flå, og på sikt kan det kanskje bli aktuelt å være to på salongen, sier Marit. Åpning skjer mandag med kaker og kaffe. Lokalene ligger i det gamle Flaarønning-bygget, og er pusset opp og spesialinnredet for Marits «kløpperi».

Roger Størseth fra Melhus kjøpte det gamle, ærverdige Flaarønning-bygget for fire år siden. Han er stolt over å ha Marit Økdal som leietaker.

- Dette tror jeg blir veldig bra. En frisørsalong blir kjærkomment på Ler, sier Størseth.

En hjørnestein på Ler

I samme bygning er det fra før en salong som driver manikyr, skjønnhetspleie og tatovering. Bruktforretningen "Det gamle hjørnet" ligger også her. Kvål El-installasjon har lagerplass, i tillegg til at Narva-hjelpen lagrer en del av sine hjelpesendinger til Øst-Europa i den fire etasjer store bygningen. Roger Størseth har også innredet 18 hybler, som venter på bruksgodkjennelse.

Den eldste delen av Flaarønning-bygget er fra 1836. Den nyere delen i teglstein er bygd på 1950-tallet. Bygningene har vært lokaler for en av de eldste nåværende bedriftene i Melhus. Brødrene Flaarønning brukte huset til de flyttet inn i nye lokaler på nabotomta lengre nord. I 1834 ble firmaet Per Johansen Voll Farveri etablert. Det dannet opptakten til Brødrene Flaarønning, som ble dannet i 1868.