Kjetil er over snittet bilinteressert

Kjøpte seg nylig hus til fem millioner, og i garasjen står en påkostet bil som kan gå 340 km/t

På Kvål blir det enda mer plass til å pleie bilinteressen, forteller Kjetil Møkkelgård. 

Motorrommet på grombilen. 

Garasjen der den påkostede bilen står, ser ut som et bolighus. 

Bilen har sikkerhetsutstyr. 

Nyheter

Kjetil Møkkelgård (29) kjøpte hus på Kvål til fem millioner kroner, for å få bedre plass til bilen som kan komme opp i 340 km/t.

Inne i den nyervervede garasjen i to etasjer på eiendommen, står den påkostede bilen. Den startet som en brukt Opel Omega 1989-modell, og i sommer ble Møkkelgård ferdig med å utvikle den til banebil. Bilen har 880 hester målt på hjul, har fire dører og kan ta med passasjerer.

– I teorien kan jeg kjøre 340 km/t med den, mens jeg kan kjøre 250 km/t på norsk bane, sier Møkkelgård.

Kostet en del

Hvor mye utviklinga av bilen har kostet Møkkelgård, ønsker han ikke å gå ut med i eksakt kronebeløp.

– Jeg kunne ha fått ei fin hytte ved sjøen for det jeg har kostet på bilen, forteller Møkkelgård.

Planen hans er å bruke bilen til konkurranser, og da er baner som Rudskogen, Våler og ACR-banen aktuelle.

Ut av byen

Den store bilinteressen fikk Møkkelgård til å kaste et blikk på annonsen for et hus i Lebergsvegen på Kvål i høst.

– Jeg var på utkikk etter et hus med litt plass rundt, og med rom for bilskruing. Da dukket plutselig dette huset opp, og jeg falt for det, sier Møkkelgård som har tre biler.

Huset var i høy prisklasse til å være på Kvål, og den tidligere eieren Steffen Ranøyen har lagt ned tid og penger i eiendommen. Bolighuset framstår som tipp topp, og Møkkelgård tok også med inventaret med på kjøpet fordi begge parter fant ut at møblene stod mest i stil med huset der de stod. Møkkelgård kjøpte eiendommen for fem millioner kroner.

– Det var nesten bare tannbørsten som manglet da jeg skulle flytte inn siden jeg fikk til en deal med den forrige huseieren om møblene, forklarer Møkkelgård.

Møkkelgård jobber som feltserviceingeniør hos Kongsberg Seatex med oppgaver innen gps-utstyr for båter og offshore. Jobben innebærer reiser verden rundt. Foreløpig har han ikke rukket å stifte familie.

Det går i bil

Inne i stua har Møkkelgård en 65 tommer stor fjernsynsskjerm, og der ruller naturligvis bilfilmer. Nabolaget preges også av generell bilinteresse med amcar-gata ikke langt unna. Dette var tellende momenter for at Møkkelgård falt for eiendommen, som han tok over fredag før jul.

Gårdsplassen er pent opparbeidet med brustein, og Trønderbladets journalist sier spøkefullt at gårdsplassen og oppkjørselen er av høyere standard enn fylkesveien som går forbi. Utenfor huset står to garasjer hvorav den største huser bilvidunderet. Møkkelgård som har bodd i Trondheim de siste 20 årene og opprinnelig er fra Rindal, har i alt tre biler. Nå planlegger han å bygge ytterligere en garasje.

– Det er ikke nok takhøyde i garasjen der jeg har Opel Omegaen, og garasjen er litt for fin til mekking der. I stedet har jeg tenkt å sette opp en garasje på 120 kvadratmeter. Det blir en del timer i garasjen. Med god plass kan jeg be inn kompiser, forteller Møkkelgård.

Les også: tusenvis drømte om dette huset