Hundeeiere leter fortvilt etter den døde hunden

Lille Santos på Gimse ble bitt ihjel av en husky

Santos har vært en god turkamerat for familien Fjelle. Foto: privat 

Nyheter

Ekteparet Helge Fjelle og Berit Wold Fjelle leter fortvilt etter den ni år gamle Yorkshire-hunden Santos etter at en husky bet den ihjel.

- Vi har lett etter hunden uten å finne den. Det er trasig at den ligger ute, sier Helge Fjelle.

Var i luftegården

Onsdag kom Helge Fjelle hjem til boligen i Endrides veg på Gimse etter trening. Hunden var ute i luftegården, og Fjelle gikk inn i huset.

- Naboen ringte på, og hun spurte om jeg hadde kontroll på hunden min. Jeg fortalte at den var i luftegården. Da sa naboen at hun så at den lå livløs på gårdsplassen, forteller Fjelle.

Hunden som tok livet av den lille terrieren, hadde kommet løpende opp fra Vollmarka boligfelt, og flere så at den løp avgårde med den lille hunden i munnen. Først la huskyen Santos ved nabohuset til Fjelles hus, og så tok den med seg den lille hunden og løp videre til det nye boligfeltet i Vollmarka.

- Der la den fra seg Santos ved et hus, tok så et par runder rundt husene og så tok den med vår hund opp i skogen. Vi har lett etter hunden vår i boligfeltet og i skogen overfor Vollmarka boligfelt uten å finne den, sier Fjelle.

Fjelle fant ut hvilken hund som hadde angrepet terrieren, og han sier at det er en husky som to ganger har vært oppe hos dem på Gimse.

Ble avlivet

Etterforskningsleder Grethe M. Fossum ved Melhus lensmannskontor opplyste i går onsdag at politiet fikk melding om det som hadde skjedd, og dro ut for å lete etter den døde hunden. Eieren av huskyen dro ifølge politiet, til veterinær for å få avlivet hunden. Fossum minner om at det er båndtvang året rundt i boligfelt i Melhus, og at hundeeier har ansvar for hunden.

Trønderbladet har fått henvendelse fra folk som ønsker å hjelpe til med å lete eter den døde hunden.