Coach Løfaldli

Kvålsbygg trener amerikansk fotball-lag i Tromsø

  Foto: privat

Kunne du tenkt deg å delta på et lag i amerikansk fotball i Melhus?
Du må velge et alternativ
Nyheter

Sveinung Søberg Løfaldli fra Kvål fattet først interesse for amerikansk fotball etter manger timer foran tv-skjermen med amerikansk fotball-spill på Playstation. Så dro han et år som utvekslingstudent til USA, og ble bitt av basillen.

- Jeg kunne jo reglene etter å ha spilt sporten via Playstation, men ble enda mer engasjert når jeg fikk prøve det selv. Amerikansk fotball er en av de mest populære publikumssportene i USA, og det var vanskelig å ikke bli revet med, forteller Løfaldli.

Tromsø Trailblazers

I 2011 flyttet han til Tromsø for å studere, men fant fort ut at byen manglet et amerikansk fotball-lag. Interessen var tilstede blant flere, men en drivkraft for å få på plass et lag var absolutt nødvendig.

Dermed ble Tromsø Trailblazers en realitet med Løfaldli som trener, og i 2015 skal laget for første gang delta i seriespill i 2.divisjon.

- Vi gleder oss veldig, men i serien møter vi kun lag som har vært med på seriespill tidligere. Det blir en utfordring siden vi ikke har den samme kamperfaringen som de andre. Styrken vår ligger nok i den gode lagånden, men vi håper å vinne storparten av kampene våre, sier Løfaldli selvsikkert.

Interesse i Melhus?

Per i dag finnes det ikke registrerte amerikanske fotball-lag i Melhus, men Løfaldli ser ikke mørkt på å stille som bidragsyter dersom folk behøver råd for å komme i gang.

- Hvis det er noen på Melhus som har et ønske om å starte et amerikansk fotball-lag allerede nå så kan jeg godt stille som en ekstern bidragsyter, det er bare å ta kontakt, oppfordrer Løfaldli.