Ny redaktør i Trønderbladet

Lars Østraat (38) fra Levanger tar over stillingen etter Krister Olsen (44).

Lars Østraat, påtroppende redaktør i Trønderbladet.  Foto: Vegard Knudsen

Avtroppende redaktør Krister Olsen.  Foto: Solveig Tofte

Nyheter

Lars Østraat er i dag nyhets- og digitalredaktør i Levangeravisa, en stilling han har hatt siden 2012. Før der var han journalist i samme avis i tre år. Nå ser han frem til en jobb med større ansvar, og spennende utfordringer.

– Jeg gleder meg veldig, og har stor tro på Trønderbladet, sier Østraat.

Blir melhusbygg

Østraat  har planer om å flytte til Melhus, og kan røpe at han allerede etter første jobbintervju begynte å sjekke nettet for ledige husrom i området.

Han har en solid utdanning innen media, med grunnfag i Statsvitenskap, Journalisthøgskolen i Oslo, og tre år med Visual Journalism ved Brooks Institute of Photography i Santa Barbara i USA.

Østraat sier han han stor tro på ultralokal journalistikk, og ønsker å slippe folkets stemmer til i avisa, samtidig som han lover en god og grundig dekning av viktige nyheter i dalføret.

– Vil savne Gauldalen

Krister Olsen, som har vært redaktør i Trønderbladet siden 2004, begynner etter nyttår i en stilling som kommunikasjonsrådgiver for Trondheim kommune, og går derfor ut av medienes rekker etter godt over 20 år som journalist og redaktør.

– Jeg gjør det fordi den jobben jeg skal inn i så ut til å være en jobb som passer meg veldig godt. I tillegg tror jeg det er fornuftig å bytte ut den som sitter i redaktørstolen i blant. En avis trenger tilførsel av ny energi, sier Olsen.

Han legger ikke skjul på at det også blir vemodig.

– Jeg har hatt veldig gode år i Trønderbladet, og kommer til å savne Gauldalen, uttaler han.

Den avtroppende redaktøren sier han har stor tro på og tillit til at det er funnet en god arvtager til Trønderbladet.