– Vi bryr oss!

Sissel Fløttum og Tone Njøs vil vite mer om hvordan de kan hjelpe.

KARTLEGGER BEHOV: Tone Njøs (t.v.) og Sissel Fløttum ønsker å vite mer om hvilke samtaletjenester folk i Melhus har behov for. 

Nyheter

– Mange kvier seg for å be om hjelp, uttaler diakon i Melhus kommune, Tone Njøs.

Hun og Sissel Fløttum, som driver privat praksis som profesjonell samtalepartner i Melhus, tror begge at det reelle behovet for støtte i hverdagen blant folk, er større enn den faktiske etterspørselen.

Utgangspunktet deres er det samme – Et ønske om å kunne hjelpe folk.

– Jeg opplever at folk sier at de ikke vil være til bry. Men vi bryr oss! Det er derfor vi er her, sier Njøs.

Njøs og Fløttum har ambisjoner om å finne ut mer av hvilke behov mennesker i Melhus har, for hjelp, støtte og samtale. På den måten kan de legge til rette for å kunne tilby det folk trenger.

– Vi ønsker å gjøre det lettere for folk å komme seg over dørstokkmila. Når folk henvender seg til oss og forteller hva de trenger å prate om, så kan vi være en medvandrer for en periode i livet deres. Kanskje finner vi fellesnevnere med andre som går gjennom det samme, slik at en hjelp til selvhjelpsgruppe kan bli aktuelt, foreslår diakonen.

Fløttum påpeker at dette kan være et godt alternativ til behandling innenfor det offentlige helsevesenet, hvor det kan være vanskelig å få innpass med mindre alvorlige problemer.

– Det er kø i psykiatrien, og på videregående skoler etterlyser de helsesøstertjenester. Folk får ikke dekket sine behov for å bli lyttet til. Jeg tror det er mye skjult nød, som folk ikke snakker om, sier hun.