- Svar på om du tar vaksinetimen

Kommunefarmasøyten i Melhus forteller at det går med mye tid til å ringe opp folk for å høre om de vil ha den tildelte vaksinetimen.

Kommunefarmasøyt Marianne Thoresen.  Foto: Gunn Heidi Nakrem

Nyheter

- Svar på om du tar vaksinetimen du har fått. Vi bruker mer ressurser på å ringe opp folk enn vi bruker på selve vaksineringa, sier kommunefarmasøyt Marianne Thoresen i Melhus kommune.

Kraftig økning

Melhus får dobbelt så mange vaksinedoser mot covid-19 i neste uke, og kommunefarmasøyten forteller at det skjer en mobilisering i kommunen for å få nok vaksinatører. Etter at det kommer 100.000 ekstra vaksinedoser til Norge, kommer det 1944 vaksinedoser til Melhus i neste uke. Melhus har vært bakpå med vaksineringa på grunn av den geografiske skjevfordelinga, og får altså nå så mange vaksinedoser at alle kan ha fåt første vaksinedose innen første uke i august.

Dosene pleier å komme på mandager, og i neste uke er det nå planlagt vaksinering tirsdag, onsdag, torsdag og fredag. Vanligvis får folk melding om vaksinetime 7-10 dager før de har vaksinetime, og nå kan det bli kortere varsel.

- Vi får plottet inn ekstra vaksinetimer i neste uke. Men det er viktig at folk nå gir beskjed om de tar imot vaksinetimen de har fått, understreker Thoresen.

Vaksineringa er i Melhus bedehus.


Melhus og Midtre Gauldal får mange ekstra vaksinedoser

Økte vaksinemengder kommer brått på, og nå skal kommunefarmasøyten undersøke om det er nok vaksinatører og frivillig til å få satt alle vaksinedosene.450 ble vaksinert på en gang

I Midtre Gauldal kan alle over 18 år få koronavaksine nå.Nytt smittetilfelle i Melhus

Koronasmitten er fortsatt i Melhus.Nå kommer det flere vaksiner: - Ta vaksinetimen når du får den

Melhus kommune oppfordrer folk til å ta imot tilbudet om koronavaksine selv om timen kommer midt i ferien.

 

Ledige vaksinetimer: - Ta vaksinen nå, etter sommeren blir det hardere konkurranse om dosene

- Vi vil tydelig fraråde å vente med å bestille time til et tidspunkt som man selv synes passer bedre.