Nytt smittetilfelle for Melhus

Den koronasmittede har nærkontakter som er fullvaksinerte.
Nyheter

Ved midnatt ble det registrert et nytt smittetilfelle i Melhus, og Melhus har dermed fått påvist 133 smittetilfeller siden koronatiden startet i fjor.

- Dette smittetilfellet er en person som er folkeregistrert i Melhus, men som bor i en annen kommune. Vedkommende har noen få nærkontakter bosatt i Melhus. Disse er alle fullvaksinerte, men har testet seg, opplyser kommunikasjonsmedarbeider Marthe Eid i Melhus kommune.

Torsdag var det 21 som testet seg i Melhus for covid-19. Siden starten av koronatiden, har 14.839 testet seg i Melhus.

Melhus er blant de flere hundre kommunene som ble rammet av den geografiske skjevfordelinga, og har fått færre vaksinedoser enn kommuner på Østlandet. Trondheim har ikke mistet vaksinedoser som følge av den geografiske skjevfordelinga. Denne uka har mange av vaksinedosene i Melhus gått med til å gi innbyggere den andre vaksinedosen.

Fra neste uke er Melhus lovt å få en økning i vaksinedoser, og er forespeilet å få 992 vaksinedoser. I slutten av juli er Melhus lovt 1200 doser. To av de vaksinerte har tatt kontakt med Trønderbladet, og har fortalt at de er blitt smittet av covid-19 selv om de var vaksinerte.


Undersøker om det er delta-virus blant de smittede

Flere er blitt koronasmittet i det siste, og flere sitter i karantene.

 

Fortsatt smitteøkning i Melhus

Melhus har i likhet med flere andre kommuner i Trøndelag, økning i koronasmitten.