Flere nye smittetilfeller og fotballag er satt i karantene

Rennebu kommune tror de nye smittetilfellene kan ha sammenheng med smitteutbruddet i Trondheim.
Nyheter

Tirsdag kveld fikk Rennebu kommune melding om tre nye smittetilfeller for covid-19. Smittetilfellene gjelder en voksen og to barn. Seks nærkontakter er satt i smittekarantene.

95 er satt i karantene

- Smitteutbruddet medfører at 5.trinn og 8.trinn ved Rennebu barne- og ungdomsskole settes i ventekarantene, i tillegg blir fotballaget Rennebu gutter 10 og ti spillere fra Oppdal gutter 10 satt i ventekarantene. Ventekarantene gjelder for elevene og lærerne på trinnene og spillerene med trenere/støtteapparat, ikke hele husstanden. Øvrige i husstanden bør være ekstra oppmerksomme på symptomer og begrense antall nærkontakt til et minimum inntil vi har bedre oversikt, melder kommunen.

Utover onsdagen fikk kommunen melding om enda flere smittetilfeller, og kommunen har satt også et fotballag som trente sammen med Rennebu gutter 12 på tirsdag, i smittekarantene. Totalt 95 er satt i karantene på grunn av de nye smittetilfellene. Skolene er satt på gult nivå.

Kommunen ber folk som har vært innom Berkåk Veikro på søndag mellom 17 og 18 samt innom Rema 1000 Berkåk på tirsdag mellom 14.30 og 14.45 om å være oppmerksomme fordi smittede personer har vært innom på disse tidspunktene.


Nærkontakter har testet positivt - flere i smittekarantene

Smitten i Rennebu betegnes som omfattende.

 

Kommunen tror at smittetilfellene kan ha sammenheng med smitteutbruddet i Trondheim. Trondheim har fått mange nye smittetilfeller i det siste, og mange av disse skal stamme fra en samling det eritreisk-ortodokse miljøet i Trondheim hadde i Melhus kirke 8. mai. Det er også en del tilfeller fra et utested i Trondheim.

Sterke anbefalinger

- Smittesituasjonen er uoversiktlig og det oppfordres til ekstra forsiktighet fremover. Begrens antall nærkontakter og reiser på tvers av kommuner. Alle over 12 år oppfordres til å ha på munnbind på buss/tog, butikker og andre offentlige rom. Alle arrangementer denne uken anbefales avlyst, melder kommunen.


To nye smittetilfeller i Midtre Gauldal

Seks sitter i isolasjon etter at nye smittetilfeller har dukket opp.

 

Mange er testet og mange venter på vaksine

I Melhus er over 13.000 testet for covid-19.- Dette er kanskje ikke tiden for å reise til Trondheim for å handle

Den økende smittetrenden bekymrer fylkeslege Jan Vaage og smittevernansvarlig Marit D. Kverkild hos Statsforvalteren i Trøndelag.