79-åring i Midtre Gauldal døde etter å ha blitt koronasmittet

Under smitteutbruddet med covid-19 i Midtre Gauldal, er en eldre mann død etter å ha fått koronaviruset.
Nyheter

Torsdag kveld døde en mann på 79 år fra Midtre Gauldal etter å ha vært smittet av koronaviruset. Ifølge Midtre Gauldal kommune hadde mannen underliggende sykdom.

Mannen var ikke lagt inn på sykehus ifølge kommunen.

- Jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med de pårørende og andre etterlatte, uttaler ordfører Sivert Moen.

De pårørende har ifølge Midtre Gauldal kommune, samtykket i at kommunen informerer om dødsfallet.

Ordfører Moen sier til Trønderbladet at han ikke ønsker å gi ytterligere kommentar i respekt for de etterlatte. Kommunedirektør Alf-Petter Tenfjord sier at det ikke er klart om mannen døde av eller med covid-19.

Kommunen har ikke ønsket å uttale seg om mannen var vaksinert.

Fredag har formannskapet vedtatt å forlenge den lokale koronaforskriften slik at den gjelder til og med 30. april. Den innebærer blant annet at skoler og barnehager er på rødt nivå, det er påbud om munnbund, skjenkestopp og nedstenging av idrett og kultur.

43 i isolasjon

Forskriften er forlenget for å få slått ned smitteutbruddet som startet tirsdag i forrige uke. 43 sitter i isolasjon etter å ha blitt smittet av dette koronaviruset. Tidligere har kommunen fått beskjed om at de smittede har fått California-mutasjonen,og kommuneoverlegen har ment det er en forbindelse til smitteutbruddet i Steinkjer. Det viste seg etter gransking av viruset fra de smittede i Steinkjer,at det ikke var California-mustasjonen. Foreløpig har kommunen ikke fått en endelig avklaring av om det er California-varianten, og kommuneoverlegen mener det er en forbindelse til Steinkjer slik at det kan være slik at California-mutasjonen likevel ikke er i Midtre Gauldal. Ifølge kommuneoverlege Bjørn Lyngen har de øvrige smittede ikke blitt alvorlige syke av dette viruset.


42 smittede i koronautbruddet og nå kan koronaforskriften bli forlenget

Fredag møtes Midtre Gauldal formannskap for å avgjøre om den lokale koronaforskriften skal forlenges i ei uke.