Vannlekkasje på Støren

En publikummer varslet kommunen om hvor vannlekkasjen var.
Nyheter

Klokka 02.30 natt til søndag gikk alarmen hos teknisk vakt i Midtre Gauldal kommune for da var det vannlekkasje på hovedforsyninga i Støren sentrum.

- Jeg så ikke helt hvor vannlekkasjen var. En publikummer varskudde, og det var veldig bra, sier teknisk vakt John Inge Rogstad i Midtre Gauldal kommune.

Lekkasjen var på røret for hovedforsyninga, og ved veien som går fra rådhuset og mot undergangen. Ifølge Rogstad ligger røret i veikanten.

- Én abonnent mistet vannet, og vi ordner med midlertidig vann til ham. Lekkasjen er blitt stoppet, og røret blir reparert på mandag. Først må jeg skrive gravemelding, sier Rogstad.


Leder ny enhet etter sammenslåing i kommunen

Den nye enheten heter Samfunnsutvikling og kultur.


Rant utover veien

Vannlekkasjen førte til at det ble vann på veien, og Rogstad forteller at han rekvirerte strøing på veien siden det kunne ha blitt glatt.

- Vi vet ikke hva som er årsaken til lekkasjen, og jeg tror ikke kulden er årsaken. Dette er slikt som kan oppstå, forklarer Rogstad.

Teknisk vakt får melding om det er unormalt høyt vannforbruk på et punkt på ledninga, og høyt vannforbruk kan ha flere årsaker. Lekkasjer er én årsak. Rogstad forteller at det også kan gå melding om høyt vannforbruk når brannvesenet fyller opp tanker etter brannslukking. Sprøyting av skøytebaner kan også føre til melding hos kommunen om høyt vannforbruk.


Flere positive meldinger på koronamøte med næringslivet

Næringsforeningen og kommunen har hatt møte om koronasituasjonen. Her kom det flere positive tilbakemeldinger fra næringslivet.Disse har fått støtte fra Kulturminnefondet i Midtre Gauldal

I Midtre Gauldal har 26 prosjekter blitt tildelt totalt 2.033.500 kroner. Se listen i denne saken.