Julegrantenning her og der

Advent står for tur, og her er noe av det som skjer i helga.

Nissebesøk under julegrantenning på Støren.  Foto: Gunn Heidi Nakrem

Nyheter

Tradisjonen tro blir det julegrantenning mange steder denne helga. Koronatida setter noen begrensninger på omfanget av arrangementene, og myndighetenes råd er at en holder avstand og er påpasselig med hånd- og hostehygiene. I Melhus sentrum blir det lørdag førjulskos med Melhus skolekorps som spiller ulike steder rundt i nedre Melhus, og så blir det salg av julenek og julegrantenning på rådhusplassen. Fredag er det julegrantenning utenfor Gamle Hovin på Hovin, og lørdag er det fagdag inne i lokalene til Gamle Hovin.


Nektet å godta mørk julegate, så nå blir det lys

- Jula er reddet, slår ordføreren fast etter å ha stilt krav om at fylkeskommunen sier ja til julegate i Melhus sentrum.

 

Søndag er det tenning av julegrana foran Midtre Gauldal sykehjem. I forkant er det fakkeltog fra Støren sentrum, og toggåerne får selskap av hesten som trekker slede. Utenfor sykehjemmet synger koret Uredd, og til slutt er det ventet at nissen kommer på besøk.


Tente julegrana på Støren

Første søndag i advent ble feiret med julegrantenning og nissebesøk.

 

Melhus Onstage har danseforestillinger lørdag og søndag, og danseskolen melder at det vil være  smittevernrestriksjoner for danseshowet.


Jul i Melhus er ikke avlyst

Melhus sentrum skal fylles med korpsmusikanter, og så blir det julegrantenning utenfor rådhuset om ikke alt skjærer seg.Danseskolen satser for fullt igjen

Showet i helga viste at danserne har trent hardt og målrettet. Nå håper eieren av Melhus Onstage at enda flere vil bli med i dansen.