Nytt smittetilfelle i Melhus

Kommunen klarte å slå ned det andre smitteutbruddet, men nå er det påvist et nytt smittetilfelle igjen.

Melhus har eget testteam for covid-19, og Ingunn Aune Gagnås er blant dem som er med i dette testteamet.  Foto: Gunn Heidi Nakrem

Nyheter

Tirsdag ble det registrert et nytt tilfelle av covid-19 i Melhus. Enhetsleder Monica Brækken i Melhus kommune bekrefter at det er blitt et nytt smittetilfelle i Melhus.

- Han har lette sympotomer, sier enhetsleder Brækken til Trønderbladet.

14 nærkontakter

- Det er ett tilfelle, formodentlig ikke smittet i Melhus,men vedkommende er i Melhus nå, og er satt i isolasjon til 3. desember. Vi har til sammen en oversikt over 14 nærkontakter, disse er varslet og vi jobber nå med å snakke med alle. Alle nærkontaktene er satt i karantene. Vi har god testkapasitet, opplyser Brækken.

Brækken forteller at mannen er blitt smittet i en annen kommune enn Melhus, og det straks ble satt i gang smittesporing. Alle de 14 nærkontaktene skal testes ifølge Brækken som legger til at kommunen har mange smittesporere.

- Vi kjenner ikke smittekilden, men han har vært på et sted et annet sted i landet der det var smitte, sier Brækken.

Dermed står Melhus på 19 påviste tilfeller. Det er noen dager siden Melhus sist hadde påviste tilfeller. Et stort smitteutbrudd i Humla familiebarnehage førte til at flere ble isolerte og mange ble satt i karantene. Smitteutbruddet førte også til at Humla familiebarnehage, Oterhaugen barnehage i Buvika og Løvset barnehage ble stengt. Løvset barnehage kunne åpne etter kort tid igjen.

- Vi klarte å slå ned smitteutbruddet, forteller Brækken.


Påbyr ikke munnbind på busser i Melhus, men anbefaler det

Melhus kommunestyre mener smittesituasjonen ikke er så alvorlig at det er nødvendig med et påbud.


Testing

- Det er lavt smittetrykk i Melhus, men nå ser vi et nytt smittetilfelle. Dette er et varsku om at vi ikke kan senke skuldrene: Alle må passe på å holde avstand og vaske hendene. Det er viktig å teste seg om en tror en er smittet, og det er mye verre ikke å teste seg for da kan konsekvensene bli verre. Vi tror det vil komme nye smittetilfeller framover. Typiske symptomer på covid-19 er feber, hoste, dårlig form og luftveisplager, sier Brækken.

Pr. onsdag var 4478 testet i Melhus.

- Det vi ser,  er at det er en del utenlandske arbeidere som tester seg, og vi opplever at arbeidsgivere har forståelse for behovet for testing og smittevern. De utenlandske arbeiderne får skriftlig dokumentasjon på at de har testet seg, sier Brækken.

Varaordfører Stine Estenstad (H) kommer med en klar oppfordring om at folk tester seg dersom de mistenker at de kan ha fått viruset covid-19. Estenstad forteller at hun har testet seg, og fikk en negativ test.


Kjører rundt med munnbind

Melhus trafikkskole har innført munnbind-bruk for elever og lærere, og det går helt greit ifølge Martin (18).

 

Gjenåpner Løvset barnehage

Melhus kommune mener at det nå er kontroll på smitteutbruddet av covid-19.

 

Anbefaler munnbind på regionbussen

Midtre Gauldal følger samme råd som Melhus gir når det gjelder munnbind og viruset covid-19.