Politiet oppfordrer til riktig dekkutrustning

Det har skjedd flere trafikkulykker på Berkåk, Ulsberg, Stamnan, Oppdal og Drivdalen.

Slik var forholdene på E6 ved Buvatnet, nord for Berkåk søndag klokka 12.14. Det er slaps i vegen, og enda mer mot Kvikne og Dovrefjell.  Foto: Webkamera E6 Buvatnet.

Nyheter

Politiet har meldt om sju trafikkulykker siden søndag morgen sør i dalføret vårt, noen med sommerdekk involvert. Den alvorligste er en frontkollisjon mellom en trailer og en personbil på riksveg 3 ved Ulsberg i 11.45-tida. To personer i 70-åra ble moderat til alvorlig skadet. Lastebilsjåføren, en mann i 20-åra, framstod som uskadet, men også han ble tatt med i ambulanse.

Tidligere på dagen kjørte en brøytebil utfor vegen ved Stamnan i Rennebu. Og i morgentimene fikk en bil sleng ved Berkåk og havnet på taket. Politiet mener det er kjøreforholdene som har bidratt til ulykkene.

Politiet oppfordrer til å legge om til vinterdekk når man ferdes der det er glatt.

"Se på værmeldingen og vurder om du bør legge om til vinterdekk nå", er politiets oppfordring på Twitter klokka 11.30 søndag.

Hele søndag har politiet fått meldinger om utforkjøringer sør i dalføret vårt. Dette er en bil som skled utfor vegen med sommerdekk i Oppdal.  Foto: Politiet

 

Søndag kveld publiserte politiet på Heimdal og Melhus dette innlegget på Facebook:

"I løpet av de siste siste timene har politiet vært på fem trafikkhell/-ulykker sør i Trøndelag. Som følge av dette har flere personer kommet til skade og det har ført til store materielle skader. Tre personer har mistet førerkortet. To av disse fordi de har kjørt med sommerdekk på et føre som ikke egner seg for det".

De fortsetter: "Vær foriktig, vi har ingen å miste".

Det er fortsatt meldt nedbør, og natt til mandag blir minst like kjølig som natt til søndag.

Vegtrafikksentralen opplyste klokka 13.36 søndag at det er to minusgrader over Dovrefjell, med snø- og isdekke på vegen.


Når kommer snøen?

Det meldes regn og kjøligere vær