Bekrefter nytt tilfelle av covid-19

Melhus kommune har fått melding om et femte virustilfelle.

Ingunn Aune Gagnås er blant dem som utfører tester for covid-19 i Melhus. Teststasjonen er i Lenavegen i Melhus sentrum.  Foto: Gunn Heidi Nakrem

Nyheter

I likhet med i august har det tatt tid før Melhus kommune har bekreftet at det er et nytt tilfelle av covid-19 i Melhus. I august var det Trønderbladet som gjorde Melhus kommune oppmerksom på det nye smittetilfellet, og mandag tok Trønderbladet kontakt med rådmann Katrine Lereggen og gjorde oppmerksom på at det er registrert fem tilfeller av koronaviruset covid-19 i Melhus.

- Tok litt tid dette, men i forhold til at det står 5 smittetilfeller i Melhus kan vi bekrefte  at det er en person folkeregistert i Melhus som er testet positivt et annet sted i landet. Smittesporing foretas av en annen kommune og det er ikke behov for tiltak i Melhus. Vi har fått denne informasjonen fra FHI, skriver enhetsleder Monica Brækken i Melhus kommune i en e-post til rådmann Katrine Lereggen, kommunalsjef Trude Wikdahl og smittevernlege Aslak Jaryd Johansen.Rådmannen sendte over e-posten til Trønderbladet tirsdag kveld.

Dermed er det nå bekreftet av Melhus kommune som har fått melding fra Folkehelseinstituttet, om at det er registrert fem covid-19-tilfeller blant melhusbygger.

Pr. tirsdag er 1752 testet for covid-19 i Melhus. Antall tilfeller av covid-19 utgjør 0,3 prosent av innbyggertallet i Melhus.


Ingen grunn til å bekymre seg for å bli sett i bil utenfor Lenavegen 3

Folk er flinke og tar en test

Det ser ut til å ha blitt helt vanlig å teste seg i Melhus.Voldsom pågang: Må avvise folk som ber om testing for covid-19

Melhus kommune oppbemanner testteamet, og har fått hjelp av Melhus Røde Kors for å ta unna køen av folk som vil bli testet.

 

- Det finnes hundrevis av koronavirus

Smittevernlegen forteller at noen av dem som er forkjølte, har et koronavirus.