- Plutselig var det et korps der

Ordfører Jorid Jagtøyen er imponert over innsatsen til de seks korpsene på 17. mai.

Melhus skolekorps var blant korpsene som dro rundt omkring i kommunen for å spille, og korpset var også med i allsangen for "Ja vi elsker dette landet".   Foto: Gunn Heidi Nakrem

Nyheter

Under kommunestyremøtet i Melhus tirsdag kveld ga ordfører Jorid Jagtøyen ros til korpsene for innsatsen rundt om i kommunen på 17. mai. På grunn av koronatida, var barne- og folketoget avlyst og folk var bltt bedt om å holde seg mest mulig hjemme.

Dro ut til folket

- Jeg vil skryte av korpsene. Det var seks korps ute og turnerte i hele Melhus. Tilbakemeldingene fra innbyggerne er veldig positiv. I boligfeltene var det slik at det plutselig var et korps der, sa Jagtøyen.

Siden folk ikke kunne samle seg ved skoler og i tettsteder, dro korpsene nærmest hjem til folk. Dermed ble det korpsspilling rundt om i boligfelt, ved helse- og omsorgsenter og andre steder det var mulig å spille for folk når det var krav om en viss avstand.


Samlet seg om "Ja vi elsker dette landet"

Hele nasjonen sang "Ja vi elsker" klokka 13, og i Melhus sentrum ble det blant annet fellessang utenfor et helse- og omsorgssenter.

 

Rekruttering

Vanligvis har kommunestyret et kulturelt innslag, og siden kommunestyremøtet ble holdt digitalt også denne gangen, ble det et digitalt kulturinnslag. Rekrutteringsfilmen til Melhus skolekorps ble vist på kommune-TVen som sendte kommunestyremøtet. Horg og Flå juniorkorps har også laget en rekrutteringsfilm. Filmene er blitt til fordi skolekorpsene ikke kan dra på rekrutteringsturne til skolene som følge av koronatida.


17.mai-feiringa er i gang

Nasjonaldagen startet med flaggheising, korpsmusikk og taler.I Midtre Gauldal var det biltog og korpsmusikk da nasjonaldagen skulle feires

Selv om det er var litt hustrig vær, var folk ute i Midtre Gauldal for å få med seg 17.mai-aktiviteter.Langt rånetog i Soknedal i år også og russen var naturligvis med

Så mange ville delta i rånetoget at det nærmest ble trafikkork, og de fleste tilskuere foretrakk å sitte i bilen.